27 oktober 2009

Problemen met Skype en Windows 7?

Nu Windows 7 officieel is gelanceerd heb ik het natuurlijk meteen de 64 bit ultimate versie geïnstalleerd. Helaas bleek dat het niet mogelijk was om met Skype videogesprekken te voeren via mijn Logitech Pro 9000 webcam.

Het vreemde van het probleem met Skype en Windows 7 was dat er geen foutmelding kwam, maar Skype niet reageerde op mijn pogingen video gesprekken aan te nemen. Ook door mij geïnitieerde videogesprekken konden niet worden gestart.

Gelukkig heeft Windows 7 een compatibiliteits modus waarmee het doet alsof het een Windows XP installatie is.

Nadat ik Windows XP SP3 in de compatibiliteits instellingen voor Skype had geselecteerd werkte het wel.

Helaas kwam hier wel een ander probleem voor in de plaats; in compatibiliteits mode start Skype niet automatisch op als je de computer hebt aangezet.

Hopelijk komt Skype snel met een update waardoor alle problemen met Windows 7 worden opgelost.