27 oktober 2009

Problemen met Skype en Windows 7?

Nu Windows 7 officieel is gelanceerd heb ik het natuurlijk meteen de 64 bit ultimate versie geïnstalleerd. Helaas bleek dat het niet mogelijk was om met Skype videogesprekken te voeren via mijn Logitech Pro 9000 webcam.

Het vreemde van het probleem met Skype en Windows 7 was dat er geen foutmelding kwam, maar Skype niet reageerde op mijn pogingen video gesprekken aan te nemen. Ook door mij geïnitieerde videogesprekken konden niet worden gestart.

Gelukkig heeft Windows 7 een compatibiliteits modus waarmee het doet alsof het een Windows XP installatie is.

Nadat ik Windows XP SP3 in de compatibiliteits instellingen voor Skype had geselecteerd werkte het wel.

Helaas kwam hier wel een ander probleem voor in de plaats; in compatibiliteits mode start Skype niet automatisch op als je de computer hebt aangezet.

Hopelijk komt Skype snel met een update waardoor alle problemen met Windows 7 worden opgelost.

17 opmerkingen:

 1. Anoniem7:18 p.m.

  Ik heb Windows XP met Internet Explorer 8 en heb moeilijkheden met de nieuwste versie van Skype. Ik kan de lijst van contacten niet meer terugvinden om gesprekken te voeren, enz. Echt lastig om zelfs een gesprek met audio of video te beginnen, of zelfs contact door typen maken. Geef mij maar de oude versie terug!! John Persijn, Malvern, Engeland.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem10:31 p.m.

  Heb hetzelfde probleem. Windows 7 en Skype lijken niet door één deur te kunnen. Programma start wel op maar na enkele seconden sluit het weer. Erg frustrerend! Update Skype is erg gewenst...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem1:14 p.m.

  Ik bezit over windows 7.
  Ik kan naar een persoon in spanje met skype heen en weer. Deze persoon kan ook met haar moeder heen en weer, en ze bescikken oven xp.
  Haar moeder en ik kunnen niet in contact komen over skype.
  Waar zou het probleem zich verbergen?

  Graag uw mening
  MVG Vlaeminck Johan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem7:05 a.m.

  Heb de nieuwe versie van skype gedownload 5.0, ik krijg alles netjes te zien alleen zijn al de profielfotos weg van mijn contactpersonen en krijg ik geen contact met mijn contactpersonen omdat die nog de oude versie hebben. Kan iemand mij hiermee helpen? Wat kan ik hieraan doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem5:17 p.m.

  Skype 4.2 werkt prima onder windows 7 ultimate. Er schijnt echter met sommige Logitech 9000 pro webcam's (en quickcam 9000 pro) (let dus op, er schijnt verschillende hardware in beide types te zitten, wat niet vermeldt word op de logitch site) nogal wat problemen te zijn. Beeld komt niet scherp over, terwijl op de computer van de zender, het beeld goed lijkt te zijn. Heb twee logitech webcams 9000 pro, maar niet zo blij ermee. Op de logitech forums begint men met: er mankeert niets aan onze cams, check de software die van de camera gebruik maakt.......

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem1:00 p.m.

  Ik heb skype op windows 7 geinstaleerd.
  Bij mij werkt alles prima alleen een mac gebruiker hoort mij niet.
  er is wel verbinding ook met video.
  wat nu ??

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem3:16 p.m.

  ik heb ook windows 7 maar geen probleem met skype alles doet het gewoon, alleen nu hebben ze storing.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anoniem12:16 p.m.

  skype werkt bij ons uitstekend (windows 7), het
  enige vreemde is dat de letters/afbeeldingen bij inschakeling soms groot en netjes verdeeld over het scherm komen en soms verkleind (ietsje lastiger te lezen)
  Dit gebeurt dus willekeurig en ik kan daar niets
  aan versleutelen.
  Heeft iemand een simpele verklaring/oplossing?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Alles werkt, kan alleen mijn tegoed niet ophogen. !!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem12:20 p.m.

  Bij mij crashed windows 7 als ik me aanmeld bij skype. Computer loopt simpelweg vast. Doet niks meer. Nieuwe computer, 64 bit windows 7. Iemand een idee?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Anoniem2:07 p.m.

  Als ik Skype start goed geluid en beeld van gebelde maar zelf geen beeld en wel geluid Bij test in Skype instellng werkt alles goed Wat is hier het probleem Lou

  BeantwoordenVerwijderen
 12. bij mij hangt hij gelijk op als ik met iemand probeer te video chatten of als ik degene probeer te bellen
  wat kan ik er tegen doen??!!! :(

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Anoniem11:41 a.m.

  ik heb een probleem bij als ik skype opstart dan doet skype het wel maar dan kan ik niks met de taskbar ik kan ook verder niks Plz relpy  Gr Justin

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Anoniem7:44 a.m.

  ik heb de nieuwe versie van skype gedownload op mij window 7 maar hij zegt dan dit : skype werkt niet meer u kunt online naar een oplossing voor u problemen opzoeken . a.u.b help me

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anoniem4:56 p.m.

   Ik heb dus precies hetzelfde probleem en ik krijg het maar niet opgelost

   Verwijderen
  2. Anoniem9:27 p.m.

   lol,ik heb ook dat probleem
   bij mij sluit hij zelfs af na 5 seconden
   geef mij liever terug die oude versie

   Verwijderen
 15. Anoniem9:26 p.m.

  lol,ik heb ook dat probleem
  bij mij sluit hij zelfs af na 5 seconden
  geef mij liever terug die oude versie

  BeantwoordenVerwijderen