20 juni 2006

Installeer Skype op je iPod

Dankzij de opkomst van USB geheugen sticks zijn 'Portable apps' heel populair. Je kunt op verschillende sites heel interessante software downloaden (zoals bijvoorbeeld op www.u3.com) die je vervolgens direct vanaf je USB stick kunt gebruiken. Dit is heel handig voor als je bijvoorbeeld geen administrator rechten hebt op je werk-pc, maar toch bijvoorbeeld Skype wilt gebruiken.

Via Lifehacker kwam ik terecht bij een interessant artikel waarin werd uitgelegd hoe het mogelijk is om Skype te gebruiken vanaf je iPod!

Volg de volgende stappen voor gebruik in combinatie met Windows XP:
 1. Download een Skype versie die niet hoeft te worden geïnstalleerd. Op de u3.com website kun je versie 1.4.14.84 downloaden. Dit is niet de allernieuwste versie, maar voldoet uitstekend voor normaal gebruik.
 2. Hernoem het gedownloade bestand met extensie .u3p naar .zip en pak het uit met winzip of met het in Windows XP ingebouwde compressieprogramma.
 3. Configureer iTunes voor disk/manual mode zodat de iPod niet automatisch gaat synchroniseren zodra deze wordt aangesloten.
 4. Maak een map voor Skype aan op de iPod (bijvoorbeeld "skype".
 5. Kopieer het skype.exe bestand dat je hebt uitgepakt naar de "skype" map op de iPod.
 6. Kopieer ook de "data" map naar de iPod.
 7. Open Notepad en maak de batchfile "StartSkype.bat":
  @echo off
  start Skype.exe /datapath:"data" /removable
  (sla ook dit bestand op in de "skype" map op de iPod).
 8. Optionele configuratie:
  Maak een snelkoppeling naar het "StartSkype.bat" bestand en kopieer dit naar je desktop, hernoem deze snelkoppeling eventueel voor een mooiere naam zoals "iPod Skype".
  Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en selecteer Properties: Run to Minimized. Selecteer een mooie icon voor de snelkoppeling.
Je kunt nu Skype opstarten vanaf je iPod! Uiteraard werkt dit ook met 'gewone' flash geheugensticks, maar het mooie van deze oplossing is dat je verschillende functies in één apparaat kunt combineren...

Let op! Sluit Skype netjes af voordat je de iPod loskoppeld, dit om foutmeldingen te voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten