28 december 2007

Wordt 2008 voor Skype een beter jaar?

Helaas is 2007 voor Skype niet een erg succesvol jaar geweest. Hoewel er vooral op videogebied flinke vooruitgang is geboekt (zoals de introductie van hoge resolutie videobeelden en videoconferencing in de Linux versie), is er aan de gesprekskwaliteit vrijwel niet verbeterd. In tegenstelling tot de gesprekken die ik via VoipBuster voer, heb ik met mijn Philips Skype telefoon nog regelmatig last van vreemde piepen en weg vallende stemmen.

De extreem lange downtime (meer dan 36 uur) in Augustus heeft het vertrouwen in Skype behoorlijk geschaad. Engelse klanten van Skype zijn ook nog eens heel boos omdat Skype zomaar hun 020 Skype-In nummers heeft afgenomen.

Hopelijk zullen in 2008 de langverwachte telefooncentrale functies (denk aan het door Google overgenomen GrandCentral) worden geïntroduceerd. En de Nederlandse Skypers wachten natuurlijk met smart op de beschikbaarheid van Nederlandse VoIP-In nummers!

Stilletjes hoop ik nog steeds op een Skype 'light' versie zonder alle toeters en bellen, maar daar zal het wel nooit van komen :(

1 opmerking:

  1. Anoniem2:28 p.m.

    Skype Journal heeft een lijst met 37 voorspellingen voor 2008 gemaakt. Daar zie je meteen wat het probleem met Skype is, over de kwaliteit van de gesprekken gaat het niet, alleen maar over web 2.0 buzzwords :(

    Zo wordt het nooit wat met Skype...

    BeantwoordenVerwijderen