27 mei 2009

Nieuwe Skype beta versie biedt desktop sharing

Eindelijk! De langverwachte desktop sharing functie die al in Microsoft Netmeeting aanwezig was, wordt nu ook in de Windows versie van Skype geïntegreerd. Mac gebruikers beschikten al een tijdje over deze nieuwe functionaliteit in de meest recente beta versie en nu is eindelijk de Windows versie bijgewerkt.

Skype Desktop DelenHoewel de gedeelde desktop prima werkt en biedt de mogelijkheid het hele scherm of slechts een gedeelte daarvan te delen. De bestaande externe plugins waarmee de desktop kan worden gedeeld bieden meer functionaliteit zoals het gebruik van een virtueel white-board, maar ik denk dat de ingebouwde functionaliteit voor de meeste Skype gebruikers prima voldoet.

De beeldkwaliteit van de gedeelde desktop functie is uitstekend en een prima alternatief voor bijvoorbeeld webex en logmeon. Functionaliteit voor het opzetten van een webinar met meerdere 'meelezers' is nog niet mogelijk, maar het zou me niets verbazen als dat in een volgende versie zal worden geïntegreerd.

Andere vernieuwingen betreffen verbeterde ondersteuning voor visueel gehandicapten die Skype met schermlees-software gebruiken, verjaardags herinneringen en uitgebreide importmogelijkheden voor je Gmail, Windows Live, Hotmail, AOL, LinkedIn, en Yahoo contactpersonen.

Je kunt de nieuwe Skype beta hier downloaden.

1 opmerking:

  1. Tweakt0r3:34 p.m.

    Ik ben ik niet zo'n fan van het optuigen van programma's met allerhande onzin (ik zie echt niet het nut van samen simpele spelletjes spelen via Skype) maar screen sharing is naar mijn mening wel een ontzettend goede toegevoegde functie.
    Vaak moet ik met anderen aan een project werken en dan is het wel zo handig om de ander tijdens het gesprek op mijn scherm te laten zien wat ik precies bedoel. Dat maakt de project meetings een stuk productiever.
    Het is ook erg handig als je iets probeert uit te leggen via Skype aan de wat minder computer-begaafde familieleden of vrienden.

    BeantwoordenVerwijderen