30 juni 2009

Skype update iPhone software naar versie 1.1

Skype voor de iPhoneSkype heeft een nieuwe versie van haar software voor de iPhone (en iPod touch) uitgebracht. Versie 1.1 brengt naast ondersteuning voor Nederlands als de interface taal een tweetal nieuwe features.

Met de eerste versie van Skype voor de iPhone was het vreemd genoeg niet mogelijk je Skype voicemail te beluisteren maar de nieuwe versie brengt Skype voicemail functionaliteit naar de iPhone.

Ondanks het feit dat SMS berichten tegenwoordig vaak in de belbundel zijn opgenomen en als dat niet het geval is, niet erg duur meer zijn, is het leuk dat met Skype voor de iPhone het nu ook mogelijk is SMS berichten te versturen.

Er zijn ook nog een aantal interface tweaks doorgevoerd waardoor de bijvoorbeeld het toetsenbord voor het kiezen van nummers eenvoudiger is te gebruiken.

Voor het installeren van Skype voor iPhone versie 1.1 is het noodzakelijk dat je iPhone of iPod touch over OS 2.2 of 3.0 beschikt. Bezitters van toestellen met software versie 2.0 en 2.1 dienen het OS eerst te upgraden voordat ze de nieuwe versie van Skype kunnen installeren.

4 opmerkingen:

 1. Anoniem2:10 p.m.

  Ik begrijp niet waarom iemand via Skype SMSjes zou sturen. Met Cherry SMS betaal je maar twee cent per bericht: http://www.cherry-sms.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. JazzMan2:11 p.m.

  waarom gebruikt skype nog geen push op de iphone???

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Michael Bergsma11:31 a.m.

  Skype heeft helemaal niets aan de manier waarop Apple push heeft gemaakt op de Iphone. Push berichten moeten eerst via de servers van Apple voordat ze op je Iphone aankomen. Dit duurt veel te lang als je iemand probeert te bellen. De persoon die je wilt bellen zal daarom altijd te laat zijn met opnemen, erg frustrerend dus.

  Echte smartphones kunnen meerdere programma's tegelijkertijd draaien, misschien moet je eens naar een andere telefoon op zoek gaan als je echt mobiel wilt skypen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem10:20 a.m.

  Hoi Johan,

  Bedankt voor je praktische tips.
  Ik heb meteen een ring2skype ingesteld. Kan iedereen wereldwijd die gebruiken vanaf vast en mobiel, én kosteloos?
  Overigens wacht ik met smart op een Skype app voor mijn Samsung Galaxy (vgl. baar met iPhone).

  Ludo

  BeantwoordenVerwijderen