10 december 2009

Gesprekken doorverbinden met Skype nu ook mogelijk!

Tot op heden was het met Skype niet mogelijk om gesprekken door te verbinden, een functie die zeker voor zakelijke gebruikers vrij essentieel is. Gelukkig is het in de nieuwe beta versie van Skype 4.2 nu eindelijk mogelijk. Je kunt nu gesprekken doorverbinden naar Skype namen (gratis) en vaste of mobiele nummers.

Skype heeft in de nieuwste beta versie ook veel aandacht besteed aan het monitoren van de gesprekskwaliteit. Er zijn nu aparte indicatoren die aangeven of de microfoon, speakers, webcam, internetverbinding of de processorkracht van je computer in orde zijn. Hoewel ik uit ervaring weet dat een gebrekkige internetverbinding meestal het probleem is bij wegvallende gesprekken, is het toch handig om dit nu te kunnen controleren.

Tenslotte heeft Skype een ingebouwde verbindingsmogelijkheid voor Wifi hotspots toegevoegd. Hoewel het me nog niet duidelijk is met welke wifi netwerken Skype samenwerkt lijkt het me vooral voor mensen die af en toe in een coffeeshop het internet op willen een uitkomst. De kosten worden namelijk in rekening gebracht op je beltegoed en zo hoef je niet nog apart een account bij de wifi aanbieder te maken en je creditcard gegevens in te voeren.

Je kunt Skype 4.2 beta nu downloaden vanaf de Skype website.

1 opmerking:

  1. Anoniem7:10 p.m.

    Ik heb Windows 7 en zie dat Skype nu permanent linksonder in de quick launch bar blijft staan terwijl er ook al een icoontje in de notification area staat. Lekker dubbelop dus. Ik hoop dat dit in 4.2 final wordt veranderd!

    BeantwoordenVerwijderen