4 november 2010

Twee Skype Gadgets voor je Windows Desktop

Skype Desktop Gadgets voor Windows
Omdat Skype meestal is geminimaliseerd in de Windows taskbar kun je niet eenvoudig zien welke contactpersonen online zijn. Gelukkig is er een aantal Windows Desktop Gadgets (ook wel Widgets genoemd) te installeeren waarmee je eenvoudig de contactpersonenlijst op je desktop kunt weergeven.

Ik heb zelf een tweetal van deze gadgets geprobeerd; SkypeGadget en Skype Contacts. SkypeGadget is wat uitgebreider dan de Skype Contacts Gadget omdat het met SkypeGadget ook mogelijk is om direct te bellen of te chatten met je contactpersonen.

Zelf vind ik Skype Contacts wat prettiger omdat ik het simpele uiterlijk mooier vind en omdat door te dubbelklikken op de naam van een contactpersoon Skype ook automatisch wordt geopend en je vervolgens zelf kunt kiezen of je wilt (video-)bellen of chatten.

Helaas zijn beide gadgets al heel lang niet bijgewerkt en updates met bugfixes en nieuwe functies zijn dan ook niet te verwachten. De Gadgets moeten in principe werken met alle versies van Windows vanaf Vista. Zelf heb ik ze getest met Windows 7 Professional 64bit.

1 opmerking: