12 maart 2006

Skype richt zich op het MKB

Skype for BusinessUit een onderzoek van Skype is gebleken dat 30% van de 75 miljoen klanten van Skype het VoIP-programma (ook) gebruiken voor hun professionele communicatie. Maar liefst 50% van deze gebruikers werken bij bedrijven met maximaal tien werknemers: het midden- en kleinbedrijf. Met het oog op deze groep gebruikers heeft Skype de nieuwe dienst Skype for Business geïntroduceerd. Op de website skype.biz zal Skype een aantal specifiek op het MKB gerichte producten en diensten gaan aanbieden.

Sommige services die Skype gaat aanbieden zijn niet veel anders dan bestaande producten, voorzien van een nieuwe naam. Zo is Skype Groups verbeterd en hernoemd tot Skype for Business Control Panel. Met behulp van dit controlepaneel op de Skype.biz website kunnen bedrijven hun betaalde Skype-services, zoals SkypeOut, SkypeIn of voicemail, beheren. Verder heeft Skype een aantal producten gecertificeerd voor het gebruik met Skype for Business, waaronder de Computer Calling Kit van Polycom die een SoundStation2 en SoundStation2W conferentietelefoon kan verbinden met het Skype-netwerk.

Russell Shaw heeft op het ZDNet weblog een interessante beschouwing geschreven over de nieuwe Skype for Business dienst. Het lijkt er namelijk sterk op dat de nieuwe Skype dienst overhaast is uitgebracht met het oog op de CeBit beurs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten