4 april 2006

Xs4all introduceert VoIP Out dienst

Vanaf vandaag is het met de internetbelsoftware van Xs4all mogelijk om te bellen naar vaste en mobiele nummers. De 17.000 actieve VoIP-gebruikers van Xs4all kunnen voor 2 cent per minuut voor bellen naar vaste nummers in Nederland en voor 18,5 cent per minuut naar mobiele nummers in Nederland.

De Xs4all VoIP tarieven zijn niet echt veel lager dan de normale tarieven voor het bellen naar mobiele en vaste telefoons in Nederland.

Xs4all rekent geen roamingkosten en hanteert geen piek- en daltarieven. Ook rekent Xs4all geen starttarief: bellers betalen de eerste minuut altijd helemaal en daarna per seconde. Facturatie vindt achteraf plaats, via de maandelijkse Xs4all-nota.

VoIP van Xs4all is net als Skype een 'nomadische dienst': abonnees kunnen hun telefoonnummer overal ter wereld meenemen - binnen Nederland thuis en op kantoor gebruiken - en kunnen hiermee bellen en gebeld worden mits ze online zijn.

Volgens Xs4all is de VoIP Out dienst vooral bedoeld als concurrent van internet telefoniediensten zoals Skype en VoIPBuster en vissen ze met deze dienst niet in dezelfde vijver als moederbedrijf KPN die met InternetPlusBellen een complete VoIP oplossing aanbiedt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten