17 oktober 2006

Skype voor Symbian smartphones in de maak

Hoewel de mobiele telefoon providers er helemaal niet blij mee zijn en ondanks het feit dat er geruchten zijn dat Skype de ontwikkeling van haar software voor smartphones op de lange baan heeft geschoven, lijkt het er nu dan toch van te komen: Skype zal zeer waarschijnlijk nog vóór kerstmis een Symbian versie aankondigen.

Het hoofd van de afdeling die de Skype software voor mobiel gebruik maakt, Eric Lagier, heeft aan PC World te kennen gegeven dat binnen niet al te lange tijd Symbian smartphone gebruikers kunnen Skypen.

Met de Symbian versie van de Skype software zal het mogelijk zijn om via 3G netwerken VoIP gesprekken te voeren. Hiermee zal het bijvoorbeeld mogelijk worden om voor extreem lage tarieven met je mobiele telefoon naar het buitenland te bellen. Uiteraard zitten de telecom bedrijven niet te wachten op concurrentie van Skype, maar het lijkt nu onontkoombaar. Overigens zullen sommige providers de Skype dienst blokkeren (zoals het bijvoorbeeld nu al met t-mobile Web 'n Walk 'verboden' is om VoIP toepassingen te gebruiken).

Helaas ben ik zelf in het bezit van een smartphone die werkt op het Windows Mobile besturingssysteem, dus de Symbian versie zal ík niet kunnen gebruiken :(

Geen opmerkingen:

Een reactie posten