23 oktober 2006

Techworld.com Netgear SPH101 Skype Wifi telefoon review

Peter Judge van Techworld.com heeft een uitgebreide review van de Netgear SPH101 Skype Wifi telefoon geschreven. Niet alleen gaat hij uitgebreid in op de plus- en minpunten van deze telefoon, hij raakt ook een aantal interessante aspecten van de Skype VoIP dienst.

Kort gezegd wordt de aanschaf van de Netgear telefoon afgeraden. Het gadget ziet er dan wel leuk uit, maar de korte batterijduur, het feit dat de telefoon niet gebruikt kan worden op de meeste hotspots én de veel te hoge prijs (de telefoon kost evenveel als de jaarlijkse abonnementskosten van de meeste aanbieders van reguliere telefonie) zorgen voor een negatief totaaloordeel.

Interessanter is de beschouwing over Skype als VoIP provider. Volgens de schrijver heeft Skype op een aantal vlakken met problemen te kampen. Zo zijn zakelijke gebruikers bezorgd over de veiligheid van de dienst en zijn thuisgebruikers niet altijd bereid om met een headset te bellen. Het eerste probleem wordt aangepakt door de aankomende introductie van een speciaal voor zakelijke gebruikers bedoelde cliënt. En om het bellen te vereenvoudigen is Skype deals met verscheidene hardware fabrikanten aangegaan.

Een veel te dure Wifi telefoon is echter geen oplossing. Voor SIP toepassingen (meer hierover op VoIP Buzz) bestaan veel goedkope oplossingen in de vorm van goedkope SIP routers. Hierop kun je gewoon je normale telefoon aansluiten en zo eenvoudig en vaak veel goedkoper via het internet telefoneren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten