9 januari 2007

Netgear kondigt dual-mode DECT Skype telefoon aan

Netgear SPH200D dual mode Skype telefoonNetgear heeft eindelijk begrepen dat Skype Wifi telefoons (nog) niet de beste oplossing zijn. Daarom is op de CES een dual-mode (skype en POTS) DECT telefoon aangekondigd.

De DECT standaard voor draadloze communicatie is speciaal voor telefonie ontwikkeld en biedt een zeer goede gesprekskwaliteit gekoppeld aan een laag energieverbruik. Vooral het hoge energieverbruik is voor telefoons die van de Wifi standaard gebruik maken de achilleshiel.

De Netgear SPH200D zal het moeten gaan opnemen tegen de recentelijk geïntroduceerde DualPhone 3088 en is qua functies vrijwel gelijk.
Dit betekent dat het basisstation beschikt over een standaard telefoon aansluiting en een netwerk poort die rechtstreeks op een router kan worden aangesloten. Het is hiermee mogelijk via Skype te bellen zonder dat je computer aan staat.

Netgear heeft echter één streepje voor op de Dualphone 5088 en dat is dankzij het feit dat er tot 4 handsets kunnen worden aangesloten op het basisstation. Ik vraag me echter af of dit betekent dat er tegelijkertijd meerdere Skype gebruikers kunnen zijn ingelogd op het basisstation, of dat alle aangesloten handsets van een login gebruik moeten maken.

De verwachte verkoopprijs bedraag ongeveer $200. Meer informatie kun je vinden in het officiële persbericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten