8 januari 2007

Nokia en Skype werken samen aan Skype client voor mobiele telefoons

Het lijkt erop dat het dan toch nog goed gaat komen met Skype for Mobile! In een artikel op Businessweek wordt aangekondigd dat Skype en Nokia gaan samenwerken om de Skype software voor mobiele telefoons van Nokia geschikt te maken.

Begin zomer van 2007 zullen Nokia en Skype de N800 met ingebouwde Skype ondersteuning lanceren. Later kunnen andere toestellen volgen.

nokia n800 internet tablet

Volgens Eric Lagier van Skype biedt de samenwerking met Nokia unieke mogelijkheden voor het massaal bereiken van eindgebruikers.

Het mooie van deze combinatie is natuurlijk dat Nokia en Skype niet in dezelfde vijver vissen. Nokia richt zich namelijk op de markt voor mobiele telefoons en mobiele netwerken en Skype is een 'belminutenverkoper'. Mocht het beide bedrijven lukken om de aangekondigde samenwerking goed op poten te zetten dan lijkt me dit een gouden combinatie!

2 opmerkingen:

 1. Anoniem11:50 p.m.

  De N800 is alleen geen telefoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, de Nokia N800 is een internet 'device' waarmee alleen via VoIP kan worden gebeld en is dus geen GSM.

  Ik ga er echter naar aanleiding van het Business Week artikel (ten onrechte?) van uit dat de verdere toekomstige samenwerking Skype naar mobiele telefoons zal brengen.

  Helemaal duidelijk is dit helaas niet; ook op Reuters wordt bijvoorbeeld het woord 'devices' gebruikt. Hoewel dit uiteraard niet uitsluit dat deze apparaten geen GSM functie hebben vraag ik me af of deze term misschien opzettelijk is gebruikt?

  The first Skype-ready device will be the Nokia N800, which when combined with Skype, makes the wireless handheld Web device into a Wi-Fi phone, Lagier said. The two plan to work on additional devices, he said.

  BeantwoordenVerwijderen