21 februari 2007

Skype introduceert Skype Pro in Europa

Skype ProSkype Pro is nu ook beschikbaar in Nederland. Met het 2 euro per maand kostende Skype Pro abonnement betaal je voortaan slechts een vast bedrag per gesprek (3,9 cent), ongeacht de duur van het gesprek.

Uiteraard zijn een aantal voorwaarden van toepassing, zo kan er alleen binnen het land waar je verblijft naar vaste telefoons worden gebeld. Voor gesprekken naar Mobiele nummers en nummers in het buitenland dient dus nog steeds te worden betaald.

Ik vind het jammer dat Skype Pro zich beperkt tot binnenlandse gesprekken aangezien ik zelf Skype voornamelijk gebruik om naar het buitenland te bellen. Omdat SkypeIn nog steeds niet in Nederland beschikbaar is kun je met Skype Pro helaas nog niet je normale vaste telefoonlijn vervangen door Skype.

Skype Pro is wel aantrekkelijk voor iedereen die nu 15 euro per jaar voor Skype Voicemail betaalt. In de jaarlijkse kosten van 24 euro voor Skype Pro is voicemail namelijk inbegrepen. Met Skype Pro betalen huidige voicemail gebruikers slechts 9 euro per jaar extra voor onbeperkt bellen naar binnenlandse vaste nummers.

Ook voor de bezitters van SkypeIn nummers is Skype Pro aan te raden, de losse prijs van SkypeIn is namelijk flink verhoogd naar maar liefst 50 euro per jaar, maar Skype Pro gebruikers krijgen 30 euro korting op het SkypeIn tarief.

Ik ben er nog niet helemaal uit of Skype Pro over de gehele linie een echte verbetering is, het lijkt erop dat de gemiddelde Skyper met Skype Pro en de introductie van het SkypeOut start tarief van 3,9 cent vooral meer gaat betalen.

Of zoals een bezoeker van het officiƫle Skype blog samenvat, in 1980 zou het een zeer interessant aanbod zijn geweest...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten