13 februari 2007

Skype verhoogt al haar SkypeOut prijzen

In december van vorig jaar schreef ik dat Skype van plan was haar prijsstructuur radicaal te gaan wijzigen. Wat ik toen nog niet wist, was dat Skype met haar "Disruptive Pricing Structure" bedoelde dat ze de kosten van het gebruik van Skype voor veel klanten drastisch zou gaan verhogen.

Skype rekent nu een start tarief voor alle gesprekken (ook voor gesprekken die niet beantwoord worden zoals bij voicemail) een start tarief van 4,5 cent. Vervolgens betaal je de gewone 'per minuut prijs'. Een gesprek van twee minuten naar een vaste telefoon in Nederland kost nu bijvoorbeeld 8,5 cent in plaats van 4 cent. Een ruime verdubbeling dus!

Gezien de niet al te beste kwaliteit van de SkypeOut gesprekken en het feit dat er goedkopere (gratis) alternatieven als VoIPDiscount beschikbaar zijn lijkt me dat Skype zich met deze prijsverhoging behoorlijk in de vingers snijdt.

Stuart Hensall van Skype Journal heeft een uitgebreide post geschreven over deze prijsverhogingen.

2 opmerkingen:

 1. Anoniem6:41 p.m.

  Ja vuile afzetters zijn het geworden.
  Allemaal een voipbuster of voipcheap account nemen zou ik zeggen.
  Ben je vele malen goedkoper uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had een abonnement voor 400 minuten per maand naar Zuid Afrika - was €7,87 en nu bijna €14 !! En in de tussen tijd de Rand is ook vlink gedaald in waarden tegen de $. Dus ze maken dubbel profijt van. Belachelijk. Ook de normaal pre-pay prijs is gestegen van €10 tot €10,99. 10% verhoging in deze tijd van Copid-19 wanneer telefonisch contact met familie en vrienden in het buitenlanf zo bealngrijk is.

  BeantwoordenVerwijderen