29 maart 2007

Skype 3.2 beta brengt verassende nieuwe functies

Zojuist las ik op het officiële Skype weblog dat Skype 3.2 beta voor Windows nu beschikbaar is.

Skype heeft de snelheid van innovatie de laatste tijd flink opgeschroefd. Na de introductie van een nieuwe abonnement structuur, Skype Prime en de betaaldienst Skype prime is nu met versie 3.2 beta weer een aantal zeer interessante functies geïntroduceerd.

Met deze nieuwe versie van de Skype software is het nu eindelijk mogelijk om via PayPal geld te versturen vanuit Skype. PayPal maakt net als Skype deel uit van de veilingsite eBay. Ongeveer een jaar geleden heeft eBay Skype overgenomen en met de integratie van PayPal kan eindelijk synergie voordeel worden behaald uit deze investering die maar liefst 4 miljard dollar heeft gekost.

PayPal
WebcamEen leuke nieuwe functie is de mogelijkheid om snapshots met de webcam te maken rechtstreeks vanuit Skype. Dit zal vooral de minder gevorderde computeraars aanspreken omdat ze zo eenvoudig een foto in hun Skype profiel kunnen plaatsen.

Hoewel Skype er zelf niet veel ruchtbaarheid aan geeft is misschien wel de allerbelangrijkste vernieuwing het gebruik van nieuwe audio codecs. Hierdoor is de al uitstekende geluidskwaliteit met sprongen vooruit gegaan. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om zonder echo met de ingebouwde microfoon en luidspreker van een laptop via Skype te bellen. Het lijkt erop dat het headset tijdperk hiermee ten einde komt, hoewel het voor sommige gesprekken prettig blijft een headset te gebruiken in verband met de privacy.

Skype 3.2 beta is nu te downloaden vanaf de Skype website.

1 opmerking:

  1. er was al de mogelijkheid om met iDeal te betalen, dus voor Nederlanders zal de paypal extra weinig extra bieder

    BeantwoordenVerwijderen