20 december 2005

Vragen over Skype

Vragen over SkypePer e-mail heb ik een tweetal vragen over Skype ontvangen.
Aangezien er ongetwijfeld andere Skype gebruikers zijn met dezelfde vragen post ik hier de vragen en mijn antwoorden:

Hallo ik ben *knip* ik wil u vragen is Skype werkelijk gratis ik heb gehoord dat het je 139 euro per jaar gaat kosten klopt dat en zo ja meld mij dan af ik wil dan geen skype met kosten.

Beste *knip* aan het gebruik van Skype standaard geen kosten verbonden. Je kunt dus onbeperkt gratis met je Skype contacten over het internet met elkaar praten.
Skype biedt wel een aantal premium diensten aan waarvoor dient te worden betaald. Dit betreft de diensten SkypeOut, SkypeIn en Voicemail.

  • Met SkypeOut kun je vanaf je computer bellen naar vaste telefoons (dus naar mensen die geen computer met Skype hebben). Je betaalt hier voor een zeer laag bedrag: € 0,017 per minuut. Op de Skype website vindt je een compleet overzicht van de SkypeOut tarieven.
  • SkypeIn is een dienst waarmee je de beschikking hebt over een 'vast' telefoonnummer zodat mensen je met gewone telefoons kunnen bereiken. De kosten van een SkypeIn nummer bedragen € 30 per jaar. Aangezien het nog niet mogelijk is om een Nederlands telefoonnummer aan te vragen is deze dienst voor Nederlandse gebruikers nog niet echt interessant.
  • Indien je voor een Skype antwoordapparaat wilt hebben kun je je opgeven voor de Voicemail dienst. Deze dienst kost € 15 per jaar, maar is gratis bij een SkypeIn abonnement.
Het is dus onzin dat Skype 139 euro per jaar kost. Alleen bij gebruik van extra diensten worden er kosten in rekening gebracht. Vóór gebruik van deze diensten dien je deze eerst (met een creditcard of via PayPal) te betalen. Het kan dus nooit gebeuren dat Skype 'zomaar' kosten in rekening brengt.

Vraagje,

Werkt Skype ook met windows 98 second edition?

Ik heb Skype gedownload en de kids hadden al een webcam maar de webcam werkt niet, en ik heb iets gehoord dat het alleen werkt via windows xp en windows 2000.

Als vast bedankt en prettige kerstdagen en een goed 2006

Vriendelijke groeten,

*knip*

Het is inderdaad zo dat Skype officiëel niet geschikt is voor Windows 98 SE. Op het Skype forum zijn wel een aantal berichten te vinden van gebruikers die met veel moeite Skype aan de praat hebben gekregen om te bellen onder Windows 98 SE, maar Skype Video zal waarschijnlijk niet gaan lukken.

Ps.
Ik ben op geen enkele manier verbonden met Skype, voor officiële support kun je het beste naar de Skype website gaan, maar je kunt ook een reactie op dit bericht achterlaten zodat andere bezoekers van dit weblog kunnen meelezen/helpen.