20 december 2005

Vragen over Skype

Vragen over SkypePer e-mail heb ik een tweetal vragen over Skype ontvangen.
Aangezien er ongetwijfeld andere Skype gebruikers zijn met dezelfde vragen post ik hier de vragen en mijn antwoorden:

Hallo ik ben *knip* ik wil u vragen is Skype werkelijk gratis ik heb gehoord dat het je 139 euro per jaar gaat kosten klopt dat en zo ja meld mij dan af ik wil dan geen skype met kosten.

Beste *knip* aan het gebruik van Skype standaard geen kosten verbonden. Je kunt dus onbeperkt gratis met je Skype contacten over het internet met elkaar praten.
Skype biedt wel een aantal premium diensten aan waarvoor dient te worden betaald. Dit betreft de diensten SkypeOut, SkypeIn en Voicemail.

 • Met SkypeOut kun je vanaf je computer bellen naar vaste telefoons (dus naar mensen die geen computer met Skype hebben). Je betaalt hier voor een zeer laag bedrag: € 0,017 per minuut. Op de Skype website vindt je een compleet overzicht van de SkypeOut tarieven.
 • SkypeIn is een dienst waarmee je de beschikking hebt over een 'vast' telefoonnummer zodat mensen je met gewone telefoons kunnen bereiken. De kosten van een SkypeIn nummer bedragen € 30 per jaar. Aangezien het nog niet mogelijk is om een Nederlands telefoonnummer aan te vragen is deze dienst voor Nederlandse gebruikers nog niet echt interessant.
 • Indien je voor een Skype antwoordapparaat wilt hebben kun je je opgeven voor de Voicemail dienst. Deze dienst kost € 15 per jaar, maar is gratis bij een SkypeIn abonnement.
Het is dus onzin dat Skype 139 euro per jaar kost. Alleen bij gebruik van extra diensten worden er kosten in rekening gebracht. Vóór gebruik van deze diensten dien je deze eerst (met een creditcard of via PayPal) te betalen. Het kan dus nooit gebeuren dat Skype 'zomaar' kosten in rekening brengt.

Vraagje,

Werkt Skype ook met windows 98 second edition?

Ik heb Skype gedownload en de kids hadden al een webcam maar de webcam werkt niet, en ik heb iets gehoord dat het alleen werkt via windows xp en windows 2000.

Als vast bedankt en prettige kerstdagen en een goed 2006

Vriendelijke groeten,

*knip*

Het is inderdaad zo dat Skype officiëel niet geschikt is voor Windows 98 SE. Op het Skype forum zijn wel een aantal berichten te vinden van gebruikers die met veel moeite Skype aan de praat hebben gekregen om te bellen onder Windows 98 SE, maar Skype Video zal waarschijnlijk niet gaan lukken.

Ps.
Ik ben op geen enkele manier verbonden met Skype, voor officiële support kun je het beste naar de Skype website gaan, maar je kunt ook een reactie op dit bericht achterlaten zodat andere bezoekers van dit weblog kunnen meelezen/helpen.

15 opmerkingen:

 1. Anoniem9:56 p.m.

  Hoe werkt het bellen met beeld?
  Alles is goed ingesteld maar waar is het viewraam en waar is de camknop in het Skypeveld?

  Ik heb de 2.5 versie ingesteld maar kan het niet vinden.
  '
  Graag je hulp

  Bij voorbaat mijn dank.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat je eerst even Skype video moet inschakelen.

  Je kunt dit doen via Tools - Options - Video (beta).

  Hier dien je het vinkje bij "enable Skype video" in te schakelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem9:05 p.m.

  Hoe worden de kosten aangerekent van skype ? is da naar internt factuur ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Skype werkt via pre-payment, dit betekent dat je voordat je naar vaste en mobiele nummers kunt bellen eerst je saldo dient op te waarderen. Je ontvangt geen factuur, maar in het controlpanel kun je wel een overzicht vinden van de opgewaardeerde bedragen en belkosten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi allemaal,

  Ik heb een vraag en kon het antwoord niet vinden. Ik heb net een skype account aan gemaakt maar weet niet hoe de gemaakte kosten betaald moeten worden?

  Alvast bedank,

  Tristiaan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. melissa12:39 a.m.

  Hallo, ik heb een vraag.

  Ik wil graag zelf skype mailen over een paar vragen maar ik kan nergens hun email adres vinden?

  Ik wil namelijk meer te weten komen over bellen naar een 06 nummer in duitsland. Hoeveel kost dat, en hoeveel gaat dat kosten. Waar moet ik me dan voor aanmelden, en hoeveel zal het gaan kosten per maand om onbeperkt te bellen naar 06 in duitsland?

  Alvast bedankt

  Mvg melissa

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem3:27 p.m.

  @ melissa

  Wil je ook weten wat het gaat kosten dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anoniem3:40 p.m.

  @melissa: Skype heeft alleen een abonnement voor onbeperkt bellen naar vaste nummers. Voor bellen naar mobiele nummers dien je een te kiezen uit een van de 3 belpakketten waarbij het pakket van 400 minuten 51 euro per maand kost (= 12 cent per minuut naar mobiele nummers).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem6:34 p.m.

  Hallo,

  Ik heb ook een vraag: Als je alleen belt naar mensen met skype via skype moet je dan ook betalen?

  Bij voorbaat dank,

  Groeten Huub

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem8:30 p.m.

  @Huub: Nee, als je van Skype naar Skype 'belt' is het helemaal gratis.

  Als leuke extra zul je ook zien dat (mits je een goede microfoon/headset/internetverbinding hebt) de geluidskwaliteit bij Skype naar Skype gesprekken stukken malen beter is dan bij een gewoon telefoongesprekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Anoniem11:37 a.m.

  Mijn videobeeld van mijn contactpersonen zijn vier keer naast elkaar en ik krijg het er niet uit andersom zien zij nij wel goed Hoe kan dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Anoniem9:49 a.m.

  wij hebben skype op de computer thuis geinstaleerd, nu willen wij het ook op de lape-top doen, omdat mijn man naar bali gaat, en de lape-top mee neemt. kunnen wij dan met elkaar praten en op de webcam, als die daar is? thanx, fred en camilla

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Anoniem10:06 a.m.

  @Camilla en Fred: Jazeker, als je op de laptop ook Skype installeert kunnen jullie samen praten. Let er wel op dat je voor de laptop dan een apart Skype account aanmaakt (dus een Skype account voor Camilla op de PC en een Skype account voor Fred op de laptop).

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Anoniem10:50 p.m.

  Hoi , een vraagje .. als ik op skype zit , de gewone versie van skype naar skype. dat is gratis , maar ik heb een internet stick met facktuur, komt deze persoon waar ik mee op scype zat haar e mail adres op het factuur en dat het in het buitenland was . of niet ? groet

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Anoniem12:20 a.m.

  Hallo ! Ik heb per ongeluk een groep aangemaakt met 1 persoon erin. Hoe kan ik die fout ongedaan maken( die groep annuleren dus,,) en er voor zorgen dat die persoon weer in mijn gewone lijst met contacten terecht komt ?


  Harold

  BeantwoordenVerwijderen