1 december 2005

Skype binnenkort op Symbian mobieltjes

SymbianSkype heeft aangekondigd dat het binnen zes maanden zal komen met een versie voor op het Symbian besturings-syteem gebaseerde mobiele telefoons.
Dit korte berichtje lijkt een simpel feit, maar zal een absolute revolutie betekenen op de mobiele telefoon markt. Voor de consument een zeer gunstige ontwikkeling, want dit zal absoluut een prijzenslag met zich meebrengen.

Het kostenmodel zal verschuiven van verbruikte belminuten naar de hoeveelheid verbruikte data. In het algemeen is dataverkeer veel goedkoper dan telefoonverkeer, dus het is te verwachten dat op termijn (de nu nog relatief hoge) tarieven voor mobiel bellen omlaag zullen gaan.

Voor diegenen die niet kunnen wachten om mobiel te bellen via Skype: de software voor de PocketPC is al beschikbaar. Zelf gebruik ik Skype met mijn iPaq pda in combinatie met een WiFi verbinding en dit bevalt uitstekend.

3 opmerkingen:

 1. Anoniem10:09 a.m.

  Bijna een jaar later en het is er nog steeds niet...
  :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem1:37 p.m.

  en..... 5 maanden later... nogsteeds niks... GRRR @ Skype

  Dr is overigens wel zoeits als Fring een client die zowel met skype als yahoo als msn client babbelt al twijfel ik nog aan de validiteit van het programma aangezien ze perse je 06 nr willen hebben....

  BeantwoordenVerwijderen