1 december 2005

Beta versie Skype met video conferencing

Screenshot Beta versie Skype met video conferencingEindelijk hebben de makers van Skype videoconferencing (beeld telefonie) aan hun programma toegevoegd. Vanaf nu is een beta van de 2.0 versie te downloaden.

Skype Video werkt met vrijwel alle webcams die op de markt zijn. Om de videoconferencing functie te gebruiken, moeten beide partijen uiteraard zowel een webcam hebben als Skype 2 beta hebben geïnstalleerd.

De nieuwe software voegt verder nieuwe opties toe zoals de mogelijkheid om te zien hoe laat het is bij degene die je belt. Verder kunnen gebruikers direct vanaf hun blog een gesprek starten.

Versie 2 is op dit moment nog in b├Ęta, maar volgens de makers zal de definitieve versie spoedig worden vrijgegeven.

2 opmerkingen:

 1. Anoniem9:55 a.m.

  Goedemorgen Johan!

  Ik heb Skype geinstalleerd (Windows XP). By mijn Logitech Webcam C200 werd software meegeleverd waaronder Logitech Vid. Ik heb de installatie daarvan gestopt want ik heb de indruk, dat dit erg lijkt op Skype. Of is het een nuttige aanvulling?

  Dank voor jouw antwoord! Dirk
  denetoet@xs4all.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem1:53 p.m.

  @Dirk: Logitech Vid is eigenlijk Sightspeed met een Logitech schilletje eromheen. Het is geen slecht programma, maar als je Skype al gebruikt is het eigenlijk overbodig.

  Het grote voordeel van Skype is -naast de uitstekende beeldkwaliteit- namelijk dat er al heel veel gebruikers zijn, wat bij Logitech Vid dus niet het geval is.

  BeantwoordenVerwijderen