3 mei 2006

Nieuwe beta versie van Skype nu te downloaden

Op de Skype website is vanaf vandaag een nieuwe beta versie van de populaire VoIP software te vinden.
Met Skype 2.5 beta worden een aantal zeer interessante nieuwe features geïntroduceerd zoals het eenvoudiger bellen naar vaste nummers, geïntegreerde saldo opwaardeer mogelijkheid, Skype groepen, Outlook contactpersonen integratie en de mogelijkheid van het versturen van SMS berichten via Skype.

Shared groups
Shared groupsMet shared groups kun je eenvoudig met bijvoorbeeld je collega's een conference call of chat-sessie starten. Ook kun je bijvoorbeeld met één klik naar een groep een bestand versturen.

SMS
Lees 'SMS berichten versturen met Skype 2.5 beta' voor meer informatie over deze nieuwe functie.

Eenvoudiger SkypeOut gesprekken starten
Voor het voeren van SkypeOut gesprekken is het niet langer nodig de landcode in te voeren. Met behulp van een eenvoudige drop-down lijst kun je het te bellen land selecteren waarna automatisch de juiste landcode wordt gebruikt.
De prijs per minuut wordt nu in de call-tab weergegeven zodat je niet meer hoeft te zoeken op de Skype website naar het tarief voor het gesprek dat je wilt voeren.

Outlook integratie
Je Outlook adresboek is nu geïntegreerd in Skype. Al je Outlook contactpersonen zijn direct beschikbaar en wijzigingen worden automatisch doorgevoerd in de Skype contactenlijst.

Video niet meer beperkt tot Windows XP
Met de eerdere versie van de Skype software was het niet mogelijk om video te gebruiken in combinatie met Windows 2000, 98 en ME. In Skype 2.5 beta is deze beperking verwijderd waardoor ook gebruikers van oudere Windows versies van de videoconferencing functie gebruik kunnen maken.

Call quality helper
Call quality helperEen interessante nieuwe funtie is de Call quality helper. Deze zorgt ervoor dat een aantal belangrijke factoren voor het goed functioneren van Skype automatisch in de gaten worden gehouden. De Skype client waarschuwt wanneer er een probleem optreed met een of meer van deze parameters (bijvoorbeeld als de bandbreedte van de internet verbinding plotseling verslechterd).

Skype beltegoed kopen via de Skype software
Het is niet langer noodzakelijk om naar de Skype website te gaan om je beltegoed te verhogen. Je kunt voortaan rechtstreeks vanuit de Skype client je beltegoed verhogen.

Verbeterde update functie
Voor het updaten van de Skype software is het niet langer noodzakelijk naar de Skype website te gaan. Je kunt nu direct vanuit de Skype client nieuwe updates installeren. Nieuwe versies worden geheel automatisch geïnstalleerd, deze functie is overigens uit te schakelen.

Duidelijker Conference Calling
De afbeelding van degene die spreekt gaat knipperen in de Skype client, zo kun je eenvoudig zien wie er spreekt tijdens een conference call. Dit is een extreem handige functie die de klassieke misverstanden van traditionele conference calls kan voorkomen.

Gezien mijn goede ervaringen met eerdere Skype beta versies denk ik dat je je geen zorgen hoeft te maken over de stabiliteit van deze beta software. De integratie met Outlook en de SMS functie zijn zeer interessante nieuwe features en absoluut een reden om snel naar de Skype website te gaan om deze nieuwe versie te downloaden!

1 opmerking:

  1. Anoniem2:38 p.m.

    ik krijg bericht dayt mijn skypetegoed afloopt maar ik kan geen gesprek voeren om het beltegoed weer te ectiveren.
    hoe lost u dit op?

    BeantwoordenVerwijderen