16 juli 2007

Philips VoIP 841 draadloze Skype telefoon review

De nieuwste Philips Skype telefoon is gebaseerd op de DECT standaard, dezelfde techniek waar ‘normale’ draadloze telefoons van gebruik maken. Het basisstation is met behulp van een netwerk kabel rechtstreeks op de internet router aan te sluiten. Het is zo niet nodig om de computer aan te hebben staan om te bellen via Skype.

De online Skype Shop MySkype heeft een review exemplaar van de Philips VoIP 841 Skype telefoon ter beschikking gesteld waarvan ik een video review heb gemaakt die hieronder is te bekijken:Al met al ben ik zeer tevreden over deze geavanceerde telefoon, hieronder kort de plussen en minnen op een rijtje:

Plus
 • Hoge kwaliteit handset
 • Zeer eenvoudige installatie
 • Intuïtieve en complete software interface
 • Normale telefoon kan worden vervangen en met Skype Pro kan zo eenvoudig veel op telefoonkosten worden bespaard
Min
 • Online status te wijzigen is niet zo eenvoudig als met de computer versie
 • Chat en andere ‘niet-bellen’ functies zijn niet beschikbaar

12 opmerkingen:

 1. Anoniem3:45 p.m.

  Nu heb ik ook een 841 gekocht en dacht als leek dat dat makkelijk was. Niet helemaal dus. Als ik het goed begrijp hoef ik geen software te downloaden en gaat alles met de telefoon. Mij lukt het niet, want hij herkent naam/ww niet. Kennelijk gaat het dus niet zo eenvoudig. Moet ik dus wel de software downloaden? Of gaat het dan mis en kan ik niet meer bellen buiten de computer om?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijkt erop dat je het wachtwoord niet juist hebt ingevoerd. Zoals je in de video hebt kunnen zien is dit niet zo heel makkelijk in te voeren met de nummertoetsen van de telefoon.

  Om er zeker van te zijn dat je het wachtwoord correct invoert kun je via de web-interface met je toetsenbord de benodigde gegevens invoeren.

  Je dient hiervoor het ip adres van het basisstation te weten zodat je dit in je internet browser kunt invoeren. Je kunt dit vinden door op de handset het menu als volgt te doorlopen: Settings - Network - IP Address.

  Typ dit adres in je internet browser en druk op enter. Je dient vervolgens een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren (standaard is dit 'philips' en 'voip841').

  Als je vervolgens op 'Skype' klikt in het linkermenu kun je je Skype gebruikersnaam en wachtwoord invoeren.

  Laat me weten of het zo wel lukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem2:17 p.m.

  Ik vroeg mij af hoe makkelijk het is om de "gewone" telefoonlijn te gebruiken. Ik ben op zoek naar een standaard DECT telefoon, omdat VOIP via onze ADSL provider verloopt.

  Skype gebruik ik wel, maar dan meer zakelijk en niet veel prive. Ik zou wel graag die mogelijkheid van Skype willen hebben, dus lijkt mij deze telefoon zeker geschikt.

  Voorbeeld: kan je in je Skype adres boek direct een landline nummer bellen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De telefoon is prima als 'normale' telefoon te gebruiken. Je kunt instellen welke gesprekken via Skype en welke via het normale telefoonnet dienen te lopen.

  Je kunt ook gewone nummers aan het adresboek toevoegen. Het toestel is dus ook voor niet-Skype gesprekken een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is er interferentie met bestaande DECT toestellen? (Ik zoek namelijk een toestel om ENKEL Skype mee te bellen - de telefoonlijn zal ik niet gebruiken).

  Hartelijk dank.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Sebastiaan: Ik heb naast de Philips 841 ook een Siemens Gigaset DECT toestel en heb van interferentie nog nooit iets gemerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha, da's goed nieuws!
  Bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anoniem1:15 p.m.

  Is het met dit toestel ook mogelijk om met andere VOIP-aanbieders te werken ? Dus door het instellen van de gebruikersnaam, wachtwoord en internetadres.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Jason: Nee, dat is helaas niet mogelijk. De Philips VoIP 841 werkt alleen met Skype.
  Ik heb goede ervaringen met de Siemens IP Dect telefoons; deze werken met vrijwel alle VoIP aanbieders (maar niet met Skype).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem5:49 p.m.

  Hoi Johan,
  Ik ben me aan het orienteren op het hele voip gebeuren en nu lijkt een SKype telefoon zowel de makkelijkste als de goedkoopste optie. Skype over de computer ben ik niet zo enthousiast ivm vertraging etc.

  Een paar vraagjes...
  1. Heb je een WIFI fouter nodig of kan het ook met een vaste router (1 of 2 poorten nodig)
  2. Vaste routers (als leek weet ik niet of dit de term is, maar ik bedoel dus routers die niet draadloos zijn) zijn die uberhaupt nog met twee poorten verkrijgbaar. Ik woon in SPanje en daar zie ik ze niet.
  3. ZIjn er ook andere modellen die je aan kunt raden?

  gr. Silvester

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo Johan,

  We bezitten zelf al een philips voip841 en die bevalt goed. Zijn momenteel opzoek naar dit toestel voor mijn ouders. Kan hem alleen in nederland nergens meer kopen. Het hele web al afgezocht maar geen NL-webshop die hem verkoopt. Weet jij toevallig of het toestel uit de handel is genomen? Willen graag de philips, hebben ook de dualphone 3088 gehad, maar die beviel niet echt goed. Als jij nog een adresje weet waar de philips te koop is zou ik dat graag vernemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Kirsten,

  Vreemd genoeg is de voip841 inderdaad niet meer overal te koop. Je kunt hem nog wel bestellen in de officiële Skype winkel op skype.com

  BeantwoordenVerwijderen