8 augustus 2007

PamFax maakt faxen met Skype mogelijk

Het is nu eindelijk mogelijk om faxen te versturen via Skype! Met de Skype plugin van Pamconsult, de makers van de populaire Pamela voicemail en gespreksopname plugin voor Skype wordt de wens van een groot aantal Skype gebruikers vervuld.

PamFax verkeert nog in het beta-stadium, maar een korte test gaf geen enkele problemen. Vreemd genoeg kunnen Skypers in de Verenigde Staten en Canada niet van de fax functie gebruik maken (heeft dit misschien te maken met de aldaar geldende wetgeving?). Het versturen van een fax binnen de Zone 1 waarin Nederland valt, kost 17 cent per pagina. Voor het gebruik van de dienst worden geen opstart- of abonnementskosten berekend.

Skype fax met PamFax
Met PamFax kun je eenvoudig direct vanuit MS Word en Excel faxen versturen en uiteraard is ook de integratie met de Skype software dik in orde.

Let wel, het is met PamFax niet mogelijk om faxen te ontvangen maar gelukkig zijn daar goede alternatieven voor. Zelf gebruik ik bijvoorbeeld de gratis fax-in-mail dienst van KPN.

Via: Skype Lifestyle

4 opmerkingen:

 1. Anoniem12:03 a.m.

  het faxen werkt inderdaad top maar de prijzen daar heb ik geen uitleg voor. Ik verstuur twee pagina's naar dezelfde ontvanger, voor de ene pagina moet ik 32cent betalen en krijg ik later 4 cent teruggestort, voor de andere moet ik 27 cent betalen en krijg ik 13cent teruggestort. Vreemd !!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anoniem3:04 p.m.

   L.S.
   Pamfax is vrij duur voor een particulier. (maandelijkse kost bij ons, Vlaanderen, van 5€) plus de verzendingskost per blad van 9 cent.Er is ook een mogelijkheid om de maadkost te omzeilen, dan kost per blad 11 cent.

   Verwijderen
 2. Anoniem12:05 a.m.

  aja , en ze waren beiden in zone 1 verstuurd

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem9:46 a.m.

  Zelf gebruik ik Axiatel (www.axiatel.com) het is transparent en voordelig, je hoeft geen software of speciale apparatuur te installeren, het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding om fax te mailen en te ontvangen vanaf je account op de site of je eigen email inbox.

  BeantwoordenVerwijderen