17 augustus 2007

Skype kampt met grootste technische storing ooit

Skype kampt met de grootste technische storing ooit. Het is al bijna 24 uur lang niet mogelijk om in te loggen op de Skype servers, en daarom niet mogelijk om te bellen en te chatten.De totale beurswaarde van eBay is door deze voor Skype dramatische ontwikkelingen al met meer dan 1 miljard dollar gedaald.

Het probleem heeft te maken met de login servers. Gebruikers kunnen ondanks het feit dat Skype een peer-to-peer dienst is niet inloggen en dus niet van de dienst gebruik maken.
Het lijkt me een extreem lastige taak om de login servers weer online te krijgen, zodra deze namelijk weer beschikbaar zijn zullen miljoenen Skype gebruikers automatisch tegelijk willen inloggen waardoor de servers vrijwel meteen overbelast raken.

UPDATE:
Volgens Jean Mercier van Skype Numerology is het niet onwaarschijnlijk dat de storing wordt veroorzaakt door een hacker of botnet-aanval.

6 opmerkingen:

 1. Anoniem6:59 p.m.

  het is wel shit, ik woon op de antillen en grbruik skype erg veel.Ik heb familie over de heele wereld en skype is mijn Life line, waneer gaat het goed komen????
  Groeten skype loos uit Curacao.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijkt erop dat het zolangzamerhand de goede kant opgaat: http://nyanyan.to/skype/40hr_chart.php

  Ik kan zelf overigens al sinds een paar uur inloggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat betreft de hacker theorie, ben ik niet zo zeker meer, het kan inderdaad een bug zijn.

  Maar toch, het verhogen van de downloads is eigenaardig, en ik heb moeite te geloven dat het alleen te wijten is aan gebruikers die de software herinstalleren omdat ze denken dat dit hun probleem zal oplossen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is jammer dat Skype zoveel ruimte geeft voor speculatie, we moeten nog tot Maandag wachten op een officiƫle verklaring en ik zou me niet verbazen als deze verklaring erg vaag zal zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sedert dat probleem met Skype kan ik al in geen weken meer inloggen, het is wel het enige contatct met bij broer in Indonesie en mijn zus in Spanje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Enige contact met mijn broer, bedoelde ik dus ;-)

  BeantwoordenVerwijderen