13 december 2006

De Dualphone 3088 is de ideale draadloze Skype telefoon

Dualphone 3088Na een tijd te hebben nagedacht over een Skype Wifi telefoon ben ik nu van plan om toch voor een dect model te kiezen.
De zeer populaire Dualphone draadloze Skype telefoon heeft namelijk een opvolger gekregen. De Dualphone 3088 is een zeer mooie draadloze Skype telefoon die direct op een router kan worden aangesloten zodat je computer niet meer continu aan hoeft te staan om Skype te gebruiken.

Hiermee is mijn bezwaar tegen het oude model Dualphone komen te vervallen, en tegelijkertijd het voordeel van de Wifi telefoons teniet gedaan. Zoals eerdere reviews al aangaven is Wifi namelijk veel minder geschikt voor telefonie vanwege het hoge energieverbruik.

De Dualphone is ook te gebruiken voor het gewone vaste net waarmee je weer een apparaat minder op je bureau hoeft te hebben. Een handige tip is om de pstn aansluiting op een VoIP router aan te sluiten zodat je ook van de gratis SIP diensten zoals VoIPdiscount gebruik kunt maken.

Ik zou overigens graag een review exemplaar ontvangen om de geluidskwaliteit van de Dualphone 3088 in de praktijk te ervaren. Het vorige model Dualphone schoot hier namelijk in mijn ogen iets tekort.