13 december 2006

De Dualphone 3088 is de ideale draadloze Skype telefoon

Dualphone 3088Na een tijd te hebben nagedacht over een Skype Wifi telefoon ben ik nu van plan om toch voor een dect model te kiezen.
De zeer populaire Dualphone draadloze Skype telefoon heeft namelijk een opvolger gekregen. De Dualphone 3088 is een zeer mooie draadloze Skype telefoon die direct op een router kan worden aangesloten zodat je computer niet meer continu aan hoeft te staan om Skype te gebruiken.

Hiermee is mijn bezwaar tegen het oude model Dualphone komen te vervallen, en tegelijkertijd het voordeel van de Wifi telefoons teniet gedaan. Zoals eerdere reviews al aangaven is Wifi namelijk veel minder geschikt voor telefonie vanwege het hoge energieverbruik.

De Dualphone is ook te gebruiken voor het gewone vaste net waarmee je weer een apparaat minder op je bureau hoeft te hebben. Een handige tip is om de pstn aansluiting op een VoIP router aan te sluiten zodat je ook van de gratis SIP diensten zoals VoIPdiscount gebruik kunt maken.

Ik zou overigens graag een review exemplaar ontvangen om de geluidskwaliteit van de Dualphone 3088 in de praktijk te ervaren. Het vorige model Dualphone schoot hier namelijk in mijn ogen iets tekort.

16 opmerkingen:

 1. Anoniem8:33 p.m.

  Mijn ervaring met Skype is rampzalig.
  Ik kocht op basis van goede reviews de Dualphone 3088.
  Zeer snelle levering, toestel bleek echter defect (1 cijfertoets werkte niet).
  Formulier ingevuld op de site van Skype, dit formulier was in het Nederlands, enkele dagen later kreeg ik antwoord "we only understand English, French,..." maar geen Dutch.
  Waarom dan een Nederlands formulier?
  OK, opnieuw probleem geformuleerd in het Engels.
  Vervolgens een dag later een RMA nummer gekregen.
  Verdere instructies ontbraken, deze gevraagd maar als antwoord kreeg ik dat de kosten van verzending zelf te dragen waren, maar dat was eigenlijk niet de vraag en vond ik op zich niet erg. Als ik maar een werkende telefoon zou ontvangen!
  Opnieuw de vraag gesteld of ik dit zelf met UPS moest regelen.
  2 dagen weer geen antwoord.
  Daarna waren de 7 dagen verstreken waarbinnen je een telefoon mag terugsturen.
  Ik heb de telefoon tegen de stenen gegooid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje, wat een vervelende ervaring! Ik wist niet dat Skype hun shop zo slecht op orde had?

  Overigens betekent één maandag ochtend exemplaar zoals jij helaas hebt ontvangen niet dat de DualPhone een slechte telefoon is. In tegendeel, de 3088 is absoluut de beste draadloze Skype telefoon die op dit moment te koop is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem10:56 a.m.

  Ik heb het toestel gekocht via een nederlandse webwinkel. www.headsetwinkel.nl en hier totaal geen problemen mee gehad. Toestelletje was op voorraad en werkt perfect. Wel vervelend dat het allemaal zo stroef verlopen is bij je.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem10:17 p.m.

  Is deze telefoon ook aan te sluiten op je gewone ADSL modem tegelijk met je computer?

  Aangezien mijn modem maar 1 uitgang heeft waar nu mijn computer al op zit.
  Is de computer weer op het basisstation aan te sluiten?
  Of kan dan maar 1 van beide. of de computer, of de telefoon, aangesloten zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Sander:

  Ik begrijp niet precies wat je bedoelt... Heeft je ADSL modem maar één LAN poort? Als dit het geval is heb je een hub of switch nodig om ook de DualPhone aan te sluiten. De DualPhone heeft namelijk geen LAN doorluspoort (dit bestaat volgens mijn helemaal niet).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Op zich best tevreden met de Dualphone 3088, kwa functies en gebruiksvriendelijkeheid e.d. Vooral het feit dat je geen pc nodig hebt is voor ons een reden geweest deze telefoon aan te schaffen. Ook wij hadden een probleem met de Dualphone, de speaker resoneerde enorm daardoor was degene waarmee je sprak slecht verstaanbaan. Mijn ouders, die ook de Dualphone 3088 hebben, hebben hetzelfde probleem. Ook deed af en toe het geluid het niet, je hoorde de telefoon niet overgaan, terwijl er wel gebeld werd! Wij hebben de telefoon via skypeshop.nl (SB Commerce) gekocht. Heb hen gebeld over de klacht en ik kon de telefoon opsturen naar hun leverancier. Het duurde even maar heb uitendelijk van SB Commerce een nieuwe telefoon gekregen. Deze leek goed te functioneren, maar helaas. Nu geeft de telefoon heel snel aan dat de batterijen leeg zijn. 1 nacht niet op de oplader en hij doet het al niet meer. We hebben er andere batterijen ingedaan en deze via een externe lader opgeladen, ook nog een keer nagemeten om er zeker van te zijn dat ze vol zijn. Toch geeft de telefoon aan dat ze (bijna) leeg zijn. Ik ga dus weer bellen over de klacht en hoop dat we nu een goede telefoon krijgen anders denk ik toch dat we toch voor een ander toestel gaan kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goh, dat is vervelend. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heb ik mijn zeer positieve bericht puur op de specificaties gebaseerd. Ik had het toestel dus nooit in mijn handen gehouden.

  Een toestel dat ik wel uitgebreid aan de tand heb gevoeld, is de Philips VoIP 841 Skype telefoon. Deze telefoon gebruik ik dagelijks en dit toestel is zeer degelijk. Misschien kun je de Philips eens proberen?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anoniem7:25 p.m.

  klingbergh
  Ik heb mijn Skype dual phone gekocht bij Correct in Rotterdam.
  Ben er best te vreden mee. Nog geen rare dingen ontdekt.
  Voordeel: wanneer het apparaat niet voldoet dan ga ik direct terug en eis ik mijn geld terug.
  Nadeel: dat ik 20 euro te veel heb betaald. Ik had wel problemen bij het installeren. Het ID: werd niet herkend.
  Ik had de basis aangesloten op de Router dat gaf problemen. Toen direct op de internet kabel, dat werkte ook niet goed. Toen rechtstreeks op het casema kastje dat werkte goed. He,He. Dus nam ik een splitter (vertakking) 1 kabel naar de router en 1 kabeltje naar de basis 3088 maar dat ging ook niet goed. Nu breng ik die 3088 terug naar Correct dacht ik.
  Nou nog 1 keer proberen kabeltje in de router en tot mijn grote verbazing werkte het. Ik zag nu mijn beltegoed. Van de week had ik luid en duidelijk een dame uit Brasilie aan de lijn en daarna gechat met webcam via Skype.
  Tot nu toe ben ik te vreden.
  O.ja ik heb toch nog een probleempje ik zou graag 2 skype namen aan willen maken maar dat lukt mij niet. op de zelfde computer. Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem7:58 p.m.

  ik heb er ook 1 en die werkt slecht, af en toe valt de mike uit en kunnen mensen mij slecht verstaan.
  Skype stuurt me naar dualphone.com en anders om .
  Dus ik denk dat ik ook maar mijn dualphone stuk gooi op de stenen....
  Heeft iemand nog tips om dit kreng de deur uit te krijgen ?? En kom niet met oplossing om de telefoon te fixen , die heb ik allemaal al bedacht en toegemaild gekregen via dualphone.com.
  Oja, koop deze bagger niet , omdat ze gewoon geen garantie geven.

  groetjes martijn

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem1:53 p.m.

  DualPhone 3088 plus extra handset werken prima sinds ruim een jaar; bij "gewone" telefoontjes gaat de Dualphone niet over; moet dat wel kunnen en wat moet ik daar aan doen?

  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Anoniem5:24 p.m.

  Ik heb hem vandaag gekocht. Ik ahd wat problemen met het aansluiten op de router, maar dat is uiteindelijk toch gelukt.
  Het toestel zelf is echt super. Dit is voor een telefoon die ik dagelijks gebruik voor zakelijke telefoontjes en conferencecalls, en daar is hij zeer geschikt voor. Ik kan het iedereen aanraden!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Anoniem10:49 a.m.

  Hi,

  Skype werkt perfect. Zeker nu met een eigen nummer wat je voor z;on 27 euro per jaar koopt. De dualphone werkt eigenlijk prima maar er zijn wel wat problemen met de speaker geweest. de volgende x koop ik een andere fabrikant. Maar ik blijf een grote fan van Skype. koop een skype online nummer (gewoon telefoonnummer waar mensen je op kunnen bereieken) en een onbeperkt europa abonnement en je zit voor ca 6 euro per maand verder gratis te bellen naar alle vast landlijnen in europa. En...ze kunnen jou ook bereiken op je gewone nummer.

  Groet,

  Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Anoniem6:49 p.m.

  dual,
  Ik ben tevreden over de telefoon voor skype en landnummers bellen.
  MAAAAAAAAAr de landnummers ontvangen wel bellen maar geen geluid.

  wat moet ik er aan doen om dit op te heffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wijnand12:17 p.m.

  Hoi lezers dualphone 3088.
  Het werkt perfect kan bellen met skype voor 3.68 per maand heel europa.
  En kan gebeld worden met de vaste telefoons van kpn, en nadere providers.
  Mocht het eens weigeren, haal de spanning voor 30 seconden van het modem, werkt vaak als reset lijnen.
  groeten Wijnand

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Vandaag ontving ik de 3088 met twee extra handsets, de kwaliteit via landlijn is wat je van een normale telefoon mag verwachten, gesprekken via Skype komen echter zwaar vervormd binnen (overgemoduleerd) en omgekeerd komt mijn stem ook zwaar vervormd binnen bij de gesprekspartner. Van de beloofde "superieure geluidskwaliteit" is dus geen sprake! Het probleem doet zich voor op alle 3 handsets en ik ben dan ook zwaar teleurgesteld, voor een totaalbedrag van meer dan €270 mag je toch meer verwachten!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Andries Ligtenberg12:22 p.m.

  Het tweede toestel vandaag geinstalleerd, de eerste had weinig bereik, de tweede heeft net zo weinig bereik, maximaal 10 meter en dan houdt het op. In de technische specs staat:
  Bereik: tot 50 meter binnenshuis. tot 300 meter buitenshuis

  Herkend iemand dit probleem en valt er wat aan te doen?

  BeantwoordenVerwijderen