18 december 2006

Skype 3.0 final beschikbaar voor download

Heel jammer, maar Skype gaat langzamerhand de richting van ICQ op (het ooit meest populaire instant messaging programma dat nu door vrijwel niemand meer wordt gebruikt). Versie 3.0 van de Skype client bevat zoveel overbodige toeters en bellen dat ik me afvraag of nieuwe gebruikers wel zullen begrijpen dat Skype VoIP software is...

Zelf hou ik het voorlopig nog bij versie 2.5, maar ik vraag me af hoelang ik dit kan volhouden in verband met eventuele toekomstige veiligheids updates.

Overigens wordt er gelukkig door Skype enthousiastelingen gewerkt aan een plugin waarmee Skype van alle overbodige opties kan worden ontdaan.

1 opmerking:

  1. Anoniem11:34 a.m.

    Ik kan haast niet wachten op die plugin. wel jammer dat er in de nabije toekomst overgestapt moet gaan worden op 3.0 of nieuwer aangezien daarin call forwarding/routing zit waarmee telefoon centrales gebouwd kunnen worden.

    BeantwoordenVerwijderen