14 november 2005

DUALphone draadloze Skype telefoon

DUALphone Cordless Skype telefoonHij is al een tijdje op de markt, maar heeft nog steeds geen echte concurrenten: de DUALphone Cordless Skype telefoon.

Ik heb het genoegen gehad om dit handige apparaatje te mogen uitproberen, en ik moet zeggen dat ik best onder de indruk ben.
Zoals de term DUAL al aangeeft is deze telefoon geschikt voor én Skype én het normale telefoonnetwerk (POTS). Bovendien is dit ook nog eens een draadloze telefoon, wat voor een nog groter gebruiksgemak zorgt. Met deze telefoon is het dus niet meer nodig om achter je pc te zitten om via Skype te bellen.

De basis-set is uitbreidbaar met extra handsets (tot een maximum van vier toestellen) zodat je in je hele huis altijd een telefoon bij de hand heb, zonder dat je daar kabels voor hoeft te trekken.

Een positief punt is dat het wisselen tussen via Skype en 'normaal' bellen, extreem eenvoudig werkt, met de rechterknop bel je via Skype en met de linkerknop via het gewone telefoonnetwerk.

De geluidskwaliteit is voor een Skype telefoon zeer goed te noemen, maar haalt het niet bij de superieure kwaliteit van bijvoorbeeld een Siemens DECT telefoon.

Een klein nadeel is dat het basisstation verbonden dient te worden met een PC waar Skype op geïnstalleerd is, en deze pc dient dus continu aan te staan en verbonden met het internet te zijn. Gelukkig is dit met de opkomst van ADSL en stillere computers niet onoverkomelijk, maar het gebruiksgemak valt uiteraard in het niet bij een volledig onafhankelijk opererende telefoon zoals de SkyFone WiFi telefoon die binnenkort op de markt komt.

De prijs van het toestel is gezien het gebodene zeer redelijk te noemen. Voor 125 euro ontvangt een een degelijke telefoon die u wanneer u veel naar Skype buddies en naar het buitenland belt uiteindelijk heel veel geld kan besparen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten