28 november 2005

Een telefooncentrale op uw pc - de toekomst van Skype

Een nieuwe generatie Skype add-ons wordt staat klaar om vrij te worden gegeven aan het grote publiek. Het op afstand bedienen van het Skype programma op uw computer wordt de nieuwe trend. Hiermee wordt het mogelijk om uw pc als een soort Skype telefooncentrale te gebruiken.
U kunt bijvoorbeeld met uw mobiele telefoon naar uw eigen SkypeIn nummer bellen en vervolgens een gesprek starten naar een nummer of Skype contact in het buitenland. Zo kunt u de hoge tarieven voor het bellen van buitenlandse nummers met uw mobiele telefoon omzeilen.
Een voorbeeld:
Erik werkt op samen met Jorge die in Portugal woont. Jorge heeft zijn Skype doorgeschakeld naar zijn mobiele telefoon. Op een moment dat hij niet thuis is (en dus niet bij zijn pc kan) wil Erik met Jorge iets overleggen.
In plaats van direct met zijn mobiele telefoon naar Jorge zijn mobiele telefoon in het buitenland te bellen, belt Erik naar zijn eigen SkypeIn nummer. Zijn Skype add-on neemt automatisch het gesprek aan en Erik belt (gratis) zijn Skype contact Jorge. Jorge zijn Skype wordt doorgeschakeld naar zijn mobiele telefoon en zo kunnen Erik en Jorge heel goedkoop bellen.

Dit alles is mogelijk dankzij een webserver op uw desktop computer. Er zijn al een aantal (beta) programma's die een dergelijke functionaliteit bieden:

SoonR
Orb Networks’s V4S web-based Voice Messaging
Verosee
WiSPA Skype Personal Assistant

Stuk voor stuk interessante programma's. Hoewel ze nog niet het beta-stadium zijn ontgroeid kunnen Skype fans er al leuk mee experimenteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten