8 november 2005

Veelgestelde vragen over Skype

Hoe begin ik met Skype?

De allereerste keer dat je Skype opstart moet je voor jezelf een nieuw gebruikersaccount aanmaken. Kies uit de opties voor "Ik wil een nieuw Skype account aanmaken" en druk op Enter of de "Volgende" knop om naar het volgende onderdeel te gaan. Vul de lege velden in. Er wordt gevraagd om een Skype gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. De Skype naam en wachtwoord zijn verplichte velden om Skype te kunnen gebruiken. Je kunt elke willekeurige naam kiezen, maar het moet uit minimaal 6 karakters bestaan zonder spaties, zoals JanJanssen of Jan_Janssen of Jan123, enz. Als de naam al door iemand anders in gebruik is zul je een andere naam moeten proberen. Kruis het vakje aan voor "Ja, ik heb gelezen en accepteer de Skype Eindgebruikers Licentie Overeenkomst". Klik uiteindelijk op "Voltooien". Het nieuwe wachtwoord zal naar het opgegeven e-mail adres worden gestuurd voor het geval je het eerder gekozen wachtwoord bent vergeten. Daarom raden we aan om ook een e-mail adres op te geven.

Waar kan ik Skype voor de Pocket PC of de (Windows versie voor de) Desktop/Laptop vinden?

Skype voor de desktop/laptop is te downloaden door op de website http://www.skype.com/download.nl.html op het groene label "Download de laatste versie" te klikken.

Skype voor de PocketPC kun je hier downloaden: http://www.skype.com/products/skype/pocketpc/.

Hoe zoek ik naar een contactpersoon?

Om een contactpersoon aan je lijst met contactpersonen toe te voegen, kies je voor de optie "Zoek een Skype gebruiker..." uit het "Acties" menu of klik je op de knop "Zoek een Skype gebruiker" in de werkbalk. Er wordt een zoekscherm getoond waar je naar personen kan zoeken op naam of andere informatie die zij in hun persoonlijk profiel hebben opgegeven. Lees ook de gebruikershandleiding: http://www.skype.com/flash/adduser.html

Hoe begin ik een vergadergesprek?

Het is nu mogelijk om met tot 5 personen een vergadergesprek te voeren met Skype! Een vergadergesprek beginnen is eenvoudig en er zijn meerdere manieren om dit te doen. Wanneer je meerdere mensen tegelijkertijd wilt bellen en er een vergadergesprek mee wil beginnen, selecteer je de deelnemers uit de contactpersonen lijst door de 'ctrl' toets ingedrukt te houden en ze aan te klikken. Klik op de 'vergadergesprek'-knop in de werkbalk als alle deelnemers geselecteerd zijn. Het vergadergesprek tabblad wordt getoond waarop de namen van de gebelde personen te zien zijn. Als en wanneer deze deelnemers je gesprek beantwoorden, worden ze aan de vergadering toegevoegd.

Als je al in gesprek bent en je wilt een extra deelnemer toevoegen aan een vergadering, kies dan de toe te voegen persoon uit de lijst met contactpersonen en klik op de 'vergadergesprek'-knop in de werkbalk. Of klik eenvoudigweg met de rechter muisknop op een contactpersoon uit je lijst met contactpersonen en kies voor 'Uitnodigen voor vergadergesprek'.

Bedenk dat de voorzitter van de vergadering (de persoon die het vergadergesprek begon) de enige is die nieuwe deelnemers kan toevoegen. Daarbij komt nog dat, omdat Skype vergaderingen Peer-to-Peer (gebruiker tot gebruiker) gehouden worden, de voorzitter (de persoon die de vergadering begon) een goede Internetverbinding en computer nodig heeft. Wanneer je van plan bent een vergadering te houden met meerdere deelnemers, laat dan de persoon met de beste Internetverbinding de initiator (voorzitter) van de vergadering zijn. Lees ook onze gebruikershandleiding: http://www.skype.com/flash/conf.html.

Hoe verbeter ik de geluidskwaliteit?

Lees de handleiding over Geluid en Spraak: http://www.skype.com/help_sound.html.

Hoe kan ik Skype deïnstalleren?

Om Skype te kunnen deïnstalleren kijk je rechtsonder in het scherm in de systeembalk waar het groene Skype pictogram te zien is. Klik hierop en kies voor "Afsluiten" in het getoonde menu. Om Skype te deïnstalleren open je het Configuratiescherm (Start -> Configuratiescherm of Start -> Instellingen -> Configuratiescherm) en klik je op "Software". Selecteer Skype uit de lijst en klik op "Verwijderen". Er wordt gevraagd of je je lijst met contactpersonen en je gesprekshistorie wilt bewaren of verwijderen. Dit kan handig zijn wanneer je denkt in de toekomst Skype misschien een keer opnieuw wilt installeren (hierdoor raak je je lijst met contactpersonen niet kwijt). Kies de gewenste mogelijkheid om Skype van je computer te verwijderen. Voor een illustratie: http://ui.skype.com/flash/uninstall.html.

Hoe kan ik mijn afbeelding toevoegen of wijzigen?

Open Skype en ga naar "Bestand" in het menu. Kies "Bewerk eigen profiel…" en open je Skype Gebruikersinformatie. Het vak met de te tonen afbeelding is linksonder in het scherm van je profiel te vinden.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt. Hoe kan ik deze achterhalen?

Als je een e-mail adres hebt opgegeven bij het registreren voor Skype, kun je een nieuw wachtwoord aanvragen door dit formulier in te vullen: het nieuwe wachtwoord wordt naar je toegestuurd. Als je geen e-mail adres hebt opgegeven zul je je opnieuw moeten registreren als een nieuwe Skype gebruiker: http://www.skype.com/help_passwordreminder.html.

Is Skype veilig?

Ja. Wanneer je een andere Skype gebruiker belt wordt je gesprek versleuteld met een sterk versleutelings algoritme om je privacy te waarborgen. In sommige gevallen zal je Skype gesprek via andere gebruikers geleid worden in het peer-to-peer netwerk. Skype versleuteling beschermt je van mogelijk afluisteren door kwaadwillende gebruikers.

Waarom zijn Skype gesprekken versleuteld?

Skype is van begin tot eind versleuteld omdat het gebruik maakt van het openbare Internet om je stem en tekstberichten te vervoeren en soms worden deze gesprekken geleid langs andere gebruikers. Skype versleuteling zorgt ervoor dat geen andere partij je gesprek kan afluisteren of je chatberichten kan meelezen.

202 opmerkingen:

 1. Anoniem2:31 p.m.

  ik merk dat ik de chatbox met inhoud binnen skype niet kan deleten. Telkenmale ik deze heb verwijderd en ik onder één van de contactpersonen via de menu toets op de IM history knopdruk, krijg ik steeds de volledige conversatie.
  Graag gouden raad ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anoniem11:14 a.m.

   Ik doe het zo: Extra, Instellingen, Privacy, Bewaar historie, dan geen historie, wis historie dan verwijderen.
   Dit moet wel na elke conversatie. Vriendelijke groet.

   Verwijderen
 2. Anoniem10:01 a.m.

  Bij mij valt de verbinding steeds weg, dus de icoon beneden wordt weer grijs en is verbroken. Ik heb skype al een keer erafgehaald en vernieuwd, maar hij wil het niet doen ?? wie weet wat ik fout doe, ik gebruik skype al jaren! Richard

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Skype heeft op dit moment last van een storing waardoor alle Skype gebruikers last hebben van inlogproblemen.

  Het ligt dus niet aan jouw computer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem4:53 p.m.

  ik woon sins kort in curacao, en ben uit aan het vinden hoe ik goedkoop naar mijn moeder kon bellen en zo ben ik dus bij skype uit gekomen.
  ik ben gaan bellen, en inderdaad erg goedkoop, maar mijn moeder vroeg wat het haar kosten om door skype gebeld te worden.
  ik heb overal gezocht en kon het antwoord nergens vinden, uiteindelijk heb ik een test gedaan om naar mijn eigen nedelandse mb 1 min te bellen, dit koste mij 4 euro per min, kan hier iemand meschien antwoordgeven op mijn vraag wat het kost als je gebeld wordt door iemand met skype, want 4 euro pm is belachelijk veel..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Astrid, het ontvangen van telefoongesprekken is altijd gratis, ook als je door iemand met Skype wordt gebeld.

  De kosten waar jij aan refereert zijn roaming kosten, deze worden door jouw mobiele telefoonprovider in rekening gebracht omdat je in het buitenland met je mobiele telefoon gesprekken ontvangt. Dit staat geheel los van het feit of je wel of niet door een Skyper wordt gebeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem4:00 p.m.

  Als ik aan het skypen ben, dan ontvangt degene met wie ik skype mijn videobeeld wel bewegend, maar ikzelf zit naar een stiltaand beeld van mezelf te kijken. Heel af en toe verspringt het. Ook ontvang ik geen videobeeld van degene met wie ik skype, ook al heeft diegene wel z'n video geactiveerd en ziet diegene zichzelf ook in zo'n klein venster bewegend en al. Heb al van alles aan instellingen gecontroleerd en geprobeerd, maar niets helpt. Wat kan ik doen om dit te verbeteren?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anoniem6:40 p.m.

   Geen antwoord, maar ook een vraag? Mijn taalmaatje uit Sri Lanka heeft ook skype. Hoe kan het dat zij de mensen met wie ze contact heeft wel ziet, maar men haar niet kan zien. Weet iemand hiereen antwoord op.
   Enne

   Verwijderen
 7. Anoniem7:53 p.m.

  Ik heb er misschien overheen gelezen, maar is skype-server ook te koop voor landelijke private netwerken? Dus voor het interne netwerk van bijvoorbeeld een landelijk opererende bank?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beste anoniem, ik denk dat jij zoekt naar een oplossing zoals bijvoorbeeld VoSKY en Skip2PBX aanbieden?

  Voorzover ik weet biedt Skype zelf nog geen goede oplossing voor grootschalig bedrijfsmatig gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem6:42 p.m.

  hoi hoi,
  ik heb net een skypephone dual 3058 zover ik begrepen heb kan ik die ansluiten op mijn laptop ik heb i internet. nu heb ik een ethernetkabeltje??maar het lampje van het basis station blijft knipperen dus iets doet het niet maar wat?????Ik heb de kabeltjes al proberen te verwisselen.Maar noppes.ook heb ik geen usb kabel erbij!!.Moet ik die appart aan schaffen.Of Heb ik een modem nodig.Ik heb geen vaste aansluiting voor een telefoon hoe nu verder.vr groet een computer muts

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem6:47 p.m.

  Hoi Muts ;)

  Je moet het kastje van je DualPhone met de netwerk kabel op je internet router (adsl modem) aansluiten. (en dus niet op de netwerk poort van je laptop)

  Dan gaat het zeker werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Anoniem3:34 p.m.

  Ik heb als digibeet getracht skype te installeren en volgens mij heb ik ook alles goedgedaan, maar ik krijg geen geluid. Ik kan iemand bellen, iemand kan mij ook bellen, de telefoons gaan over, maar we horen niets via de lijn.

  Weet iemand wat ik verkeerd doe (of gedaan heb) en wat ik moet doen om e.e.a. werkend te krijgen?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Anoniem2:00 p.m.

  Hoi Hoi ben ik weer,
  Je weet wel die computermuts.na veel gedoe bllek ik dus een switche nodig te hebben om internet op mijn dualphone/basisstation te krijgen.en hoera alle lampjes doen basis station constand de swithe en de oplader, dus moet het gaan lukken.maar helaas ik krijg de handset niet geregistreed hij pakt mijn skype naam en wachtwoordt niet. heb basis gereset, handset opnieuw in de lader gedaan...maar niks of hij kan het basis station niet vinden of geeft aan dat de conection is lost.wat doe ik fout en hoe nu verder.zou ik nu eindelijk naar 2 mnd eens kunnen skypen of is het weer eens weg gegooit geld geweest help me please
  groetjes de computermuts

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Anoniem7:37 p.m.

  Ik heb skype geinstalleerd en dan lijkt hij het te doen, totdat na een paar soms 4 soms 10 ik de persoon met wie ik bel nog wel kan horen maar zij mij niet meer. Iemand een idee hoe dit kan? en eigenlijk vooral hoe ik dit op kan lossen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Anoniem9:33 a.m.

  Mijn vraag is het volgende.
  Ik ben in het bezit geweest van surf en bellen relatief goedkoop.
  Is Skype hiermee te vergelijken.
  Nu ik direkt ADSL heb en een gewone telefoon aansluiting, kan ik dan gebruik maken van skype zonder tussenkomst van de provider ?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Anoniem11:53 p.m.

  Contactpersoon heeft mij wel in beeld, maar ik zie hem niet.
  gr gerrit

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Anoniem9:14 p.m.

  Ik heb een vraag. Ik heb twee mensen met een grijs vraagteken in mijn contactpersonenlijst. Bij een daarvan werd het berichtje dat ik schreef "geaccepteerd" (na meen ik twee dagen "het bericht is nog niet afgeleverd"), bij de ander staat na twee weken nog steeds "het bericht is nog niet afgeleverd". Betekent dit, dat die persoon in die twee weken nog niet heeft ingelogd?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Anoniem10:43 a.m.

  Ik wil van skype naar een nederlands mobielnummer bellen. Kan dit en wat moet ik hiervoor doen?

  groet
  Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 18. graag zou ik skype op mijn iphone zetten..hoe moet ik dit doen??

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Anoniem1:17 p.m.

  Als ik wil inloggen val het scherm weg hoe los ik dat op ?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Anoniem10:06 p.m.

  Ik heb ooit een skype account aangemaakt maar daar wil ik van af, temeer omdat mijn huisadres in mijn skypenaam staat. Maar ik kan nergens vinden hoe ik van mijn skype afkom!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Anoniem5:37 p.m.

  ik wil graag een account maken maar telkens al ik begin met gegevens invullen valt men kader weg zodat ik opnieuw moet beginnen hoe kan ik dit verhelpen want het blijft maar gebeuren

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Anoniem7:33 p.m.

  Hoe kan ik alle gesprekken die ik per chat heb gevoerd wissen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anoniem9:53 p.m.

   je moet naar prijvacy en history wissen

   Verwijderen
 23. Waarom ben ik voor een gesprek van 57 seconden naar no 0341254642 (huisnummer en skype nr) € 0,056 kwijt? doe ik iets verkeerd of is dit juist? Dit is veel duurder dan mijn huidige tarief.
  Vr gr fons

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Anoniem8:33 p.m.

  probeer nieuw in te loggen maar skype wordt na tien seconden afgesloten van mijn computer zonder dat ik melding krijg van een storing of virus? heeft iemand hier ervaring mee? ligt het aan mijn computer? pieter

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Anoniem11:39 a.m.

  Ik heb skype geld betaald 10 euro om mijn bel te goed op te warderen
  e mail gestuurd en krijg na heel lang steeds er tussen meer dan een week te horen dat ik alles opnieuw moet instaleren en maar van die dingen allemaal gedaan en het is er nog steeds niet bij geschreven ik ben ten einder raad wat moet ik doen help help

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het zelfde problem betaald via idal is bevestigd via g ma u l dat het bij geschreven is maar op mijn account staat o tegoed
   Graag een antw0oord naar harley6269@qmail.com dank u

   Verwijderen
 26. maarten backer doe net als ik en gooi skype over boord het kost je dan wel 10 euro maar je bent van veel ergernis verlost

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Anoniem6:22 p.m.

  hoe zeg ik mijn automatisch afschrijving op

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ook ik constateer net dat er met de betalingen iets is misgegaan.
  Op mijn tegoed word vermeld E0,00 terwijl er al maanden lag een bedrag van 3.95 Euro wordt afgeschreven.

  Warner

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik heb de nieuwe skypeversie geinstlleerd en nu heb ik problemen met mijn skype telefoon. De telefoon blijft op losgekoppeld staan.Mijn zon heeft precies hetzelfde probleem. Alles al opnieuw geinstalleerd maar het probleem blijft. Heeft iemand hier ervaring me en weet misschien hoe dit op te lossen?

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Anoniem11:04 a.m.

  Ik donwloadde de nieuwe versie van skype 4.0.
  Die overschreef mijn oude versie.

  Nu heb ik het volgende probleem : mijn cam wil daar niet werken. Nochtans werkt die wel bij MSN, dus aan de werking van de cam kan het niet liggen.
  Kan iemand mij raadgeven?

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Anoniem12:15 p.m.

  Heb sinds het weekend skype maar hoor mijn vriendin wel maar zij mij niet.
  Heb ik soms iets niet goed aangevinkt?

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Esmeralda10:06 p.m.

  Hopelijk heb ik een vraag met een makkelijk antwoord...
  Wanneer ik op een site kom waar een paar nummers achter elkaar staan, bijvoorbeeld een datum, krijg ik een skypenummer te zien en kan ik niet meer op de hyperlink klikken.
  Weet iemand hoe ik dat kan veranderen.

  Met vriendelijke groet,
  Esmeralda

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Anoniem12:46 p.m.

  Hoe verwijder ik me account??

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Anoniem9:24 a.m.

  Beste mensen,
  Ik heb 2 keer 2 dual phones teruggestuurd naar Skype omdat ze niet werkten (o.a. geen software beschikbaar via internet en de anderen werkten niet op Vista...)
  Alleen...na 2 maanden nog steeds geen geld terug ontvangen! Hebben meer mensen die ervaring?

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Anoniem12:45 a.m.

  Help!
  Heb sinds gisteren Skype op de PC en zie nu dat op al mijn websites mijn telefoonnummer is verandert in een Skype balkje waar het telefoonnummer niet goed meer in staat. Kan ik dit weer herstellen??? Of ......als ik Skype nu verwijder van de pc en mij op mijn account afmeld is het dan weer weg?

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Anoniem8:58 p.m.

  ik heb een ontzettend slecht geluid via skype.
  Kan iemand mij vertellen wat ik hier aan kan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Anoniem11:07 a.m.

  ik heb 2x een bedrag gestort maar vergeten de code erbij te zetten.nu is het wel afgeschreven maar staan in afwachting,is dus niet bijgeschreven.weet iemand hoe ik dat moet oplossen?
  trees

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Anoniem4:33 p.m.

  Hoe kan iemand die ik niet heb uitgenodigd toch mijn account vinden en chats onderscheppen?

  Anoniem.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Anoniem4:34 p.m.

  volgens mij geluid niet te hard zetten en geen andere elaktrische bronnen in de buurt van microfoon en of boxen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Anoniem8:07 p.m.

  ik typ mijn w8woord gewoon goed in maar hij zegt dat het fout is en ik heb al 3 keer mijn w8woord veranderd

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Anoniem11:21 p.m.

  ik start skype op en iedere keer is het symbooltje om een videigesprek te starten weg , gewoon skype weer herdownloaden en in orde voor een tijdje kan dit probleem niet opgelost worden ?

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Dat irritante balkje kun je laten verdwijnen door in je browser de Skype add-on uit te schakelen. Probleem opgelost...

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Anoniem5:34 p.m.

  Ik heb gemerkt dat je u gesprekken die je hebt gevoerd niet kunt verwijderen..
  het lukt mij alle sinds niet.
  ik kan hezt wel weg doen maar als ik bij historie kom staat het er nog tussen.

  wie weet hier raad mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Anoniem4:22 p.m.

  Ik heb een vraag?

  een vriendin van mij gaat op skivakantie, ze heeft gewoon een nederlands 06 nummer.
  weet iemand als ik haar via skype bel of zei ook moet betalen vanaf de grens of kost het haar niks? ( roamingtarieven )

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Anoniem5:17 p.m.

  Ja, je vriendin zal ook voor ontvangen gesprekken op haar mobiele telefoon roamingkosten moeten betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Goedenmiddag,
  Ik heb sinds een paar dagen Skype op de PC. Mijn Webcam werkt niet met Skype. Met mijn andere progamma's b.v.b. MSM werkt hij corect.Heb trachten de fout te vinden maar kom steeds op engelstalige site terecht. helaas ben ik daar niet zo goed in. Wie kan mij in onze eigentaal daarmee helpen
  Vast bedankt
  Lexdxdiag

  BeantwoordenVerwijderen
 47. E. Jansen8:36 p.m.

  Sinds enkele dagen probeer ik met mijn schoonouders contact op te nemen via skype. De geluidsverbinding is OK. Zij kunnen ons ook uitstekend zien. Wij zien van hun enkel een zwart venster. Het lukt niet om hun in beeld te krijgen. Hun besturingssysteem is XP. Het lijkt erop alsof skype de camera niet overneemt. Kan iemand ons helpen met dit probleem?

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Beste lezer,
  met profoon ip-12 VOIP telefoon kan ik, via Skype, alleen nummers bellen. Ik weet niet hoe ik mijn Skype contacten hiermee kan oproepen. Wie weet het wel? Bij voorbaat dankend: willem

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Anoniem9:05 p.m.

  hoi

  kun je gesprekken en video's van binnenkomende en uitgaande gesprekken vis skype opnemen, zodat je ze nogmaals kunt zien en afluisteren. bijvoorbeeld als je een leuk video /gesprek hebt gehad met familie in amerika
  en je zou dit nog een keer willen terugzien. is dat mogelijk, zo ja hoe gaat dat dan?
  T.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Anoniem2:42 p.m.

  Ik heb Skype op mijn iPhone geinstalleerd. Kan ik nu naar iemand bellen en smsen naar het buitenland?? Moet diegene ook skype hebben?
  En als die gene geen skype heeft op zn mobiel, wat dan??

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Anoniem1:36 p.m.

  Als ik in een vergader gesprek zit op Skype, val ik af en toe weg.
  Daarmee bedoel ik dat ze mij niet meer kunnen horen.
  Ik heb hier geen last van als ik een 1 op 1 gesprek houd.

  Hoe los ik dit op?

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Anoniem10:53 a.m.

  VRAAGJE BETREFFENDE BEL GELUID

  Hallo allemaal
  Ik heb net een telefoonnummer geactiveerd via skype.
  Nu ben ik dit aan het uitproberen en kom ik erachter dat ik geen bel geluid hoor over de boxen. Alleen via de koptelefoon. Maar ik ga natuurlijk niet de hele dag met die koptelefoon op zitten. Heeft iemand enig idee hoe ik het bel geluid ook over de boxen kan laten gaan ?

  Alvast bedankt
  Jeanne

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Anoniem11:36 p.m.

  Ook bij mijn videogesprekken krijgt mijn gesprekspartner wel mijn beeld, maar ik niet het zijne. Wel kan ik een snapshot maken!!
  Ik ben al de vierde in deze lijst met een dergelijk probleem; komen er hier weleens goede antwoorden? Wie weet hoe je iemand van Skype kunt mailen of bellen?

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Anoniem11:42 p.m.

  Als je geen beeld kunt zien van je gesprekspartner kun je het beste als eerste op de 'Check Settings' knop drukken. Je krijgt dan een aantal icoontjes te zien, en als er iets mis is wordt het icoontje rood. Door vervolgens op het rode icoontje te klikken kun je instellingen wijzigen (zoals bijvoorbeeld een andere microfoon ingang kiezen).

  Geeft de 'check settings' knop geen fouten aan en zie je het beeld van de ander niet, controleer dan of je gesprekspartner op je juiste manier het gesprek heeft aangenomen. Als je iemand belt met Skype, verschijnen er bij je gesprekspartner 3 knoppen in beeld: Beantwoord, Beantwoord met Video, en negeren.
  Het moge duidelijk zijn dat je alleen het beeld van de ander te zien krijgt als deze op 'antwoord met video' klikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Anoniem12:24 p.m.

  kan een contaktpersoon zien of ik met een ander contaktpersoon aan het skypen ben?
  Ik was met iemand aan het skypen en plotseling zat ik met een derde persoon in een groepsgesprek. Kan een ander zomaar in een skypegesprek van 2 personen komen?

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Anoniem2:13 p.m.

  Nee, het is niet mogelijk dat 'zomaar' een derde persoon komt in een tweegesprek. Jij of je gesprekspartner moet de derde persoon hebben toegelaten.

  Overigens kan niemand zien of een Skype gebruiker al aan het Skypen is met iemand anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Anoniem2:08 a.m.

  ziet de 3de person ook niet een potloodje schrijven als 2 personen an het skypen zijn? Op mac. niet maar misschien op een PC? Zijn sommige texneuten daar niet toe in staat?

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Anoniem9:07 a.m.

  Mijn chatberichten worden niet meer bezorgd. Ik krijg alleen een draaiend rondje. Heb alles al nagezocht qua instellingen.
  Heeft iemand een idee wat er mis zou kunnen zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anoniem9:21 p.m.

   Het draaiend rondje betekent dat je chatbericht niet is bezorgd. je chatbericht word pas bezorgd. als je gesprekspartner online is en dan verdwijnt het rondje ook.

   Verwijderen
 59. Anoniem11:03 a.m.

  Ik heb het volgende probleem, ik denk dat het simpel is op te lossen maar ik kom er maar niet achter. Ik wil graaf muziek luisteren terwijl ik skype aan heb en ik zit in een gesprek. ALs er een gesprek aan staat hoort iedereen muziek, ik zou graag wil weten hoe ik dat kan voorkomen dat iedereen mijn muziek hoort.

  Gr. pascal

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Anoniem12:42 p.m.

  Hoe kun je skypen op een andere computer? Bijvb. in een internetcafe in het buitenland?

  Gr. Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Anoniem2:07 p.m.

  Sinds enkele dagen maak ik gebruik van Skype. Nu krijg ik, vrouw, ongevraagd allerlei (sex) uitnodigingen van wie ?. Heb ik niet geopend.
  Hoe verwijder ik deze ongewenste spam ?

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Anoniem3:44 p.m.

  Ik heb daar een tweetal video's over gemaakt:

  Hoe stop je Skype spam en Hoe verwijder je Skype berichten

  Ik hoop dat je er wat aan hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Anoniem7:56 p.m.

  hey
  net kwam er iemand online op mijn skype die ik helemaal niet kende

  hoe kan dat ?

  kunnen mensen zomaar aan mijn e-mailadres
  alhowel ik dat niet zomaar vrijgeef

  BeantwoordenVerwijderen
 64. elles469:07 a.m.

  Ik heb de eerste keer gebeld met dat opwaarderen.
  Toen het tegoed op was ben ik overgegaan op een abonnement .
  Ik kan nu niet bellen omdat hij asangeeft dat ik moet opwaarderen. Maar mijn abonnement is klaar om te gebruiken.
  Wie weet raad en hoe en wat moet ik doen om via het abonnement te bellen??

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Anoniem4:29 p.m.

  ik ben in bezit van laptop met Skype geinstalleerd;nu ga ik 2 weken naar het buitenland en neem de laptop mee en wil kunnen skypen naar Nederland
  Vraag kan iemand mij vertellen wat de extra kosten zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 66. Anoniem4:42 p.m.

  Voor de gesprekskosten maakt het met Skype niet uit waar je vandaan belt. Het tarief is overal hetzelfde, in het buitenland betaal je dus hetzelfde als thuis.

  Waar je wel rekening mee moet houden, zijn de kosten voor internettoegang. Als je via 3G (mobiele telefoon/dongel) Skyped, dan kan je bij thuiskomst een behoorlijke rekening van je provider verwachten. Het is daarom zeker de moeite waard om op zoek te gaan naar een (gratis) wifi netwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 67. Anoniem7:53 a.m.

  heb je een huistelefoon verbinding nodig om te kunnen skypen en als ik helemaal geen telefoon heb kan ik dan wel naar een andere bellen

  BeantwoordenVerwijderen
 68. Anoniem8:15 a.m.

  Nee, je hebt geen huistelefoon nodig om te kunnen bellen via Skype. Met SkypeOut beltegoed kun je dan gewoon bellen naar vaste en mobiele telefoons en je kunt ook een SkypeIn telefoonnummer kopen waarmee je bereikbaar bent vanaf gewone telefoons.

  Uiteraard heb je wel een internetverbinding nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 69. Anoniem11:34 p.m.

  hallo

  Ik heb vandaag skype op mijn pc gezet . heb er een abonnement bij genomen om maar vaste nummers te bellen, als ik met iemand bel word de verbinding na 36 verbroken . wat kan ik hier aan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 70. Eerdaags ga ik op vakantie naar Amerika, kan ik daar ook zonder problemen skype op een pc in een internetcafe instaleren???

  BeantwoordenVerwijderen
 71. Anoniem4:19 p.m.

  @Kitty: Normaal gesproken is het niet mogelijk om software te installeren op de pc's in internetcafés maar gelukkig is Skype meestal al geinstalleerd.

  Let er overigens goed op dat je in een internetcafé je wachtwoord goed beschermt, zorg er in ieder geval voor dat je het vinkje 'Sign me in when Skype starts' uitvinkt, anders kunnen andere gebruikers van de pc op jouw Skype accoun inloggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 72. Anoniem11:17 p.m.

  Ziggo heeft mijn wanadoo e-mailadres weggegooid maar nu kan ik wel mijn vergeten wachtwoord opvragen bij Skype maar het e-mailadres dat ik moet opgeven bestaat dus niet meer. Hoe los ik dit op zonder nieuwe account aan te maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 73. Anoniem12:19 a.m.

  Ik wil mijn skype account definitief verwijderen. Kan iemand mij hierbij helpen.
  Bij voorbaat dank.

  BeantwoordenVerwijderen
 74. Anoniem9:29 a.m.

  Helaas is er geen mogelijkheid om zelf je Skype account te verwijderen. Na 90 dagen van inactiviteit zal het account niet meer worden getoond in de Skype ledenlijst.

  Als je het account echt niet meer wilt gebruiken, kun je zelf je naam en andere profielgegevens vervangen door verzonnen gegevens zodat je niet meer kunt worden gevonden via de zoekfunctie in Skype.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ga naar configuratiescherm:programma's en onderdelen en verwyder daar skype et voilà!

   Verwijderen
 75. Anoniem12:05 p.m.

  Beste johan,

  bedankt voor je snelle reactie, ik heb inmiddels ook een mail gehad van de skype suppor dienst die mij hetzelfde vertellen.

  Wel vreemd dat je het account niet zelf kan verwijderen opzich een standaard optie die beschikbaar zou moeten zijn. In iedergeval bedankt voor de hulp.

  BeantwoordenVerwijderen
 76. Anoniem12:11 p.m.

  Het is inderdaad bizar dat het niet mogelijk is om je account te verwijderen.

  Dit heeft overigens waarschijnlijk te maken met het feit dat de beurswaarde van Skype voornamelijk is gebaseerd op het aantal gebruikers dat ze hebben. Skype doet er alles aan om dit aantal zoveel mogelijk op te krikken.

  Jean Mercier van het Skype Numerology weblog schrijft regelmatig over het gegoochel met het aantal Skype gebruikers.

  BeantwoordenVerwijderen
 77. Anoniem4:37 p.m.

  Hallo Johan, sinds ca.1 maand werken de geimporteerde geluiden (bells,rooster) niet goed. Men hoort een blikkerig geluid. (Oorzaak ?) Ik wil ze verwijderen uit de SKYPE. En daarna opnieuw installeren. Kan het? Zo ja, hoe moet ik te werk gaan? gr. Hardys

  BeantwoordenVerwijderen
 78. Wilweten1:19 a.m.

  De lijst van Skypenamen op mijn inlogscherm wordt te lang, omdat meerdere mensen hebben zitten Skypen op mijn laptop. Hoe verwijder ik deze namen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anoniem10:49 p.m.

   Zelfde probleem hier????

   Verwijderen
  2. Anoniem9:39 p.m.

   Klick rechts op de namen van personen die je wilt verwijderen en klick onderaan het lijstje op *verwijder uit contactpersonen*

   Verwijderen
 79. Anoniem4:26 p.m.

  hallo,,,,als ik met mijn broer skype ziet hij mij niet,,,ik heb op drie pc geprobeert,,,alles drie het zelfde probleem en hij ziet me niet,,,,ik zie hem wel ik heb alleen met hem dat probleem,,,en hij ook alleen met mij,,,,,,

  BeantwoordenVerwijderen
 80. Anoniem9:19 p.m.

  Sommige mensen kunnen zomaar tegen mij praten
  en die hebben meestal slechte bedoelingen, hoe kan ik dit vermijden?
  Dit is zeer vervelend!

  BeantwoordenVerwijderen
 81. Anoniem11:40 a.m.

  ik heb sinds enige tijd skype en ben heel tevreden .
  toch heb ik 1 probleem !
  steeds als ik gebeld word dan kan ik niet opnemen en de oproep beantwoorden .
  de verbinding word direkt verbroken en degene die mij belt krijgt te horen dat ik alleen chatberichten kan ontvangen. wel kan ik die ander dan direkt tergubellen en dat lukt wel .
  heeft iemand een antwoord ??

  BeantwoordenVerwijderen
 82. Anoniem12:57 p.m.

  Ik heb skype gister gedownload en 20 euro via mastercard betaald.Mijn beltegoed is 20 euro staat nu op het account. Maar wil ik bellen dat geeft het account aan"uw beltegoed is 0 " .
  Intussen ben ik mijn skypenaam en wachtwoord zoek.
  Hoe los ik dit op ?
  Teun

  BeantwoordenVerwijderen
 83. Anoniem9:19 p.m.

  Ik gebruik skype al vrij lang, maar als ik nu met mijn vriendin in Brazilië bel heb ik geen beeld en valt de verbinding na ongeveer 20 seconden weg. Dit gebeurt alleen als zij haar laptop gebruikt, met haar desktop had ze hier geen last van (totdat ze de voeding door liet branden). Ik kan hele gesprekken via skype via haar laptop met haar voeren en dan opeens uit het niets valt de verbinding telkens weg na ongeveer 20 seconden en heb ik geduredne die 20 seconden ook geen beeld. We kunnen elkaar wel horen, iemand een oplossing?

  MvG T

  BeantwoordenVerwijderen
 84. Anoniem10:45 p.m.

  Vraagje, ik geb skype er opnieuw opgezet en nu ben ik het icoontje kwijt van "SKYPE ME" ik weet niet hoe je dat er opnieuw moet opzetten.
  Heb al van alles geprobeerd, bvd

  BeantwoordenVerwijderen
 85. Anoniem3:37 p.m.

  Hoelang duurt het voordat een chatbericht wordt geleverd?

  BeantwoordenVerwijderen
 86. Anoniem9:49 p.m.

  Hoi ik heb skype geupdated maardie nieuwe versie bevalt me niet zo kan ik weer terug naar de oude versie> groet Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 87. Anoniem10:41 p.m.

  @Peter Ja dat kan, oude versies van Skype kun je hier downloaden: http://www.oldversion.com/Skype.html

  Waarschijnlijk moet je eerst je huidige versie even deinstalleren voordat je het oude kunt installeren (niet vergeten je gebruikersnaam en wachtwoord op te schrijven!).

  BeantwoordenVerwijderen
 88. Anoniem12:43 p.m.

  Hallo,

  ik zit met een probleem, heb al ruim een maand geleden een online nummer van skype. helaas heeft deze nooit gewerkt(als je erop belt krijg je een ingesprek toon), het vinden van een oplossing is bijna onmogelijk. zou iemand me kunnen helpen aan een email adres van skype, waar ik naar toe kan mailen met mijn probleem?

  BeantwoordenVerwijderen
 89. Anoniem1:11 p.m.

  bovengenoemde probleem is inmiddels opgelost. De instellingen moesten aangepast worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 90. Anoniem8:10 p.m.

  als ik op een spel zit en ik word gebeld en ik neem op gaat die naar het skype scherm en moet ik dus een paar seconden wachten tot ik weer verder kan spelen kan je dit uitzetten bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
 91. Anoniem9:18 a.m.

  Kan ik met skype van de ene mac naar de andere bellen; beiden met dezelfde skypenaam en log-in of moet ik een andere skypenaam aanmaken?
  Alvast bedankt voor jullie assistentie

  BeantwoordenVerwijderen
 92. Anoniem10:38 a.m.

  @Anoniem: Waarom vul je niet gewoon je naam in als je een vraag stelt? Dat maakt het communiceren een stuk vriendelijker :)

  Overigens is het niet mogelijk om met dezelfde Skype naam van de ene naar de andere computer te bellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 93. Anoniem9:23 p.m.

  ik kan wel met meer mensen tegelijk praten maar kan ze niet allemaal zien???

  BeantwoordenVerwijderen
 94. Anoniem3:47 p.m.

  Om met meerdere mensen te kunnen Skypen met video heb je een abonnement nodig.

  Je kunt Skype groepsvideobellen 7 dagen gratis uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 95. Anoniem6:44 p.m.

  Mijn chatberichten worden niet meer bezorgd. Ik krijg alleen een draaiend(bullit)rondje. Heb alles al nagezocht qua instellingen.
  Heeft iemand een idee wat er mis zou kunnen zijn?

  Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 96. Anoniem6:44 p.m.

  Hallo,ik krijg wel contact met bellen ik hoor hun maar zij mij niet,staat er iets verkeerd

  BeantwoordenVerwijderen
 97. Anoniem9:41 a.m.

  Er is een mobiel nr dat ik via Skype maar niet te pakken krijg, krijg een man die in het nederlands zegt dat dit nummer niet bereikbaar is en wordt doorgeschakeld naar haar voicemail terwijl als ik dat mobiele nummer daarna met mijn GSM bel krijg ik het wel te pakken, ook andere mobiele nummers kan ik bellen met mijn Skype abonnement.
  Raar toch?

  Weet iemand wat ik hieraan kan doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 98. Anoniem9:45 p.m.

  Ik heb een volgens mijn aparte vraag, er zijn meerdere personen op mijn pc ingelogd geweest op skype nu zijn alle skypenamen opgeslagen op mijn pc dus in t balkje skypenaam. Hoe kan ik dit verwijderen zodat alleen mijn eigen skype inlog gegevens zichtbaar zijn???

  BeantwoordenVerwijderen
 99. Anoniem7:18 p.m.

  Kan ik mijn vaste telefoon doorschakelen naar skype om zo ook via de pc bereikbaar te zijn?
  Zou wel erg handig zijn en fijner dan naar mijn gsm vooral vanwege mijn buitenlandse werkzaamheden.
  Ik hoop dat iemand mij kan antwoorden!!!!
  alvast bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
 100. Anoniem8:06 p.m.

  als ik met iemand bel kan zij mij niet horen maar ik haar wel. geen enkele microfoon doet het bij mijn pc. Ik heb al bij de instellingen gekeken maar kan de oorzaak niet vinden. Kan mijn pc dat dan niet aan? Of moet ik dan weer iets downloaden?

  Wie kan mij helpen?

  BeantwoordenVerwijderen
 101. Ik ben al tijden op zoek naar een manier om de chathistorie van 1 contactpersoon te verwijderen. Ik weet dat ik alles kan verwijderen, maar dat wil ik niet. Het gaat mij puur om 1 contactpersoon. Is dit mogelijk binnen skype?

  BeantwoordenVerwijderen
 102. Anoniem11:45 a.m.

  @ Anoniem: Weet je zeker dat je contactpersonen online zijn? Een ronddraaiend cirkeltje houdt meestal in dat de contactpersoon naar wie je het bericht verstuurd is nog niet online is. Je moet beiden online zijn om de berichten te kunnen versturen

  BeantwoordenVerwijderen
 103. Hoe kan je met de nieuwe versie laten zien naar welke nummers je luistert?

  BeantwoordenVerwijderen
 104. Anoniem1:01 p.m.

  Hallo.

  Ik heb met ideal 10 euro skype tegoed gekocht maar dit wordt niet opgewaardeerd, hoe kom ik in contact mwt skype?

  Groetjes Ron

  BeantwoordenVerwijderen
 105. Anoniem11:38 p.m.

  hoe krijg ik mijn geld terug of op mijn account.
  ik heb een oude code gebruikt en nu is mijn geld wel afgeschreven maar kom het niet op mijn tegoed.
  op skype site kan ik er niets over vinden.
  ik ben al eens eerde zo geld kwijtgeraakt.
  groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 106. Anoniem11:20 a.m.

  Iemand heeft mijn skype account gekraakt en belt nu met mijn geld. Zit ergens in Duitsland of Oosterrijk. Er zijn in een paar dagen wel 50 gesprekken gevoerd en zie mijn account slinken.
  Ik weet niet wat ik kan doen, want je kan nergens voor hulp naar bellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 107. Anoniem6:16 p.m.

  Hallo,

  Ik gebruik al jaren skype, maar sinds ik de nieuwe versie heb staan er 2 icoontjes onderin.
  Mijn vriend kan wel inloggen, maar ikzelf niet, waarschijnlijk omdat ik onder het 2 incoontje al ingelogd sta. Heb skype eraf gegooid (al een paar keer geprobeerd) en het ene icoontje blijft altijd staan.
  Het is grijs, dus ik kan er ook niets mee. In mijn zoekopdrachten geeft de PC aan dat Skype helemaal niet op de PC staat.

  Wie weet er raad?

  BeantwoordenVerwijderen
 108. Anoniem10:44 p.m.

  hallo,

  Hoe kan ik zien of iemand mij verwijderd heeft?

  BeantwoordenVerwijderen
 109. Anoniem1:37 a.m.

  als ik op onzichtbaar sta en mensen sturen iets en ik klik daarop om te zien wat is het dan ook mogelijk dat het niet word gezien dat ik dit bericht gelezen heb
  want volgens mij verdwijnt het draaiende rondje altijd aan de andere kant dan?
  is dit toevallig mogelijk meer eigenlijk vanwege dat vele meteeen een reactie verwachten dan
  groeten


  dennis

  BeantwoordenVerwijderen
 110. Ik heb een VAIO laptop en problemen met het ontvangen van geluid in Skype! De ander hoort mij, maar ik de ander niet. Verder draaien geluiden prima op mijn laptop. Heb alles bekeken in de instellingen etc, maar kan de oorzaak niet vinden! Wat nu?

  BeantwoordenVerwijderen
 111. Anoniem3:21 p.m.

  Heb je al gecontroleerd of de microfoon van je gesprekspartner werkt?

  BeantwoordenVerwijderen
 112. Anoniem4:58 p.m.

  chatberichten deleten in skype: je klikt op het woord skype ( links boven); klikt daarna op "voorkeuren" en vervolgens op "privacy" en dan " verwijder historie". Dan worden alle gesprekken verwijderd ( ook de tel.gesprekken).

  BeantwoordenVerwijderen
 113. Anoniem7:38 p.m.

  Ik heb een I-phone en zit heel vaak in het buitenland. Ik heb skype geinstalleerd en vraag me af of ik met deze i-phone en Skype credit naar elk vaste en mobiele nummer kan bellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 114. Anoniem3:09 p.m.

  ik wil niet dat gebruikersnamen voor skype in mijn skype programma worden bewaard. Hoe kan ik die verwijderen?

  BeantwoordenVerwijderen
 115. Anoniem3:27 p.m.

  Wie kan mij vertellen en heeft de oplossing voor het volgende probleem.

  Ik wil naar iemand skypen en degene ziet mij niet.
  En anders om geldt als degene mij probeert te skypen dan zie ik die andere niet... Wat is de oplossing voor dit probleem?

  Alvast bedankt voor het reageren!

  BeantwoordenVerwijderen
 116. Anoniem11:30 a.m.

  Ik heb drie PC's op verschillende werkplekken. Kan ik op alle de PC's dezelfde skypenaam gebruiken?

  BeantwoordenVerwijderen
 117. Anoniem9:57 p.m.

  Help!!!
  Ik woon niet in Nederland en krijg regelmatig bezoekers. Heel leuk, maar ik word er gek van dat ze hun eigen username toevoegen om te Skypen op mijn laptop. Vervolgens loggen ze niet uit en sta ik off line en voor ik het weet heb ik een hele lijst van gebruikers. Daar heb ik geen zin in. Hoe verwijder ik deze mensen als gebruikers op mijn laptop?

  BeantwoordenVerwijderen
 118. Anoniem2:59 a.m.

  Ik heb voor 10 euro skype tegoed gekocht maar nog steeds niets ontvangen,het is nu al 14 dagen geleden,is dat normaal

  BeantwoordenVerwijderen
 119. Anoniem11:38 p.m.

  Haai, ik zou graga hulp willen ik heb me laatste tijd ingelogd op skype elke keer op mijn oppasouders macbook en nu staat mijn inlognaam daar en weet niet hoe ik het weg moet halen HELPP

  BeantwoordenVerwijderen
 120. Anoniem11:20 a.m.

  hai, een kennis van me zit in afrika, nu zie ik hem wel online staan maar als ik een chatbericht stuur dan wordt het niet afgeleverd, wie kan mij vertellen wat er dan aan de hand is en wat ik eraan kan doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 121. Anoniem12:00 p.m.

  Ik heb Skype geinstalleerd op mijn Mac. Als ik de computer opstart logt deze altijd automatisch in op Skype. Dat wil ik aanpassen, zodat ik de keuze heb of de Mac wel of niet automatisch Skype opstart. Verder kan ik nu nergens vinden hoe ik uitlog, om met een andere gebruikersnaam te kunnen inloggen. Wie helpt mij verder?

  MS

  BeantwoordenVerwijderen
 122. Anoniem1:36 p.m.

  hallow ik heb een vraag

  als ik me skype aan doe (moet tegenwoordig een oudere skype hebben want de nieuwere versies opent me pc op een raare manier niet meer en dan word me account gestopt ofzo :S, maar dat is de vraag nie maar als iemand weet hgoe dat kan mag je het ook zeggen :D) dan zie ik sommige mensen online natuurlijk. maar ik heb 1 vriend als die online is staat hij bij mij nog offline... en als ik iets tegen hem zeg b.v.: Hoi. dan sringt hij ineens online en dat heeft hij ook bij mij. weet iemand mischien waarom ik hem niet gelijk online zie? en sommige mensen wel????

  BeantwoordenVerwijderen
 123. Anoniem1:39 p.m.

  hallow MS.

  Probeer eens gewoon uit te loggen en dan kan je als het goed is jezelf met een andere acount inloggen

  BeantwoordenVerwijderen
 124. Anoniem1:42 p.m.

  anoniem HELPP.

  als je gewoon probeerd in te loggen met de naam die er stond of gewoon een andere naam ( gewoon iets bedenken) en dan gewoon even een wachtwoord verzinnen. dan zecht skype dat je een fout wachtwoord hebt ingevoerd maar blijft die naam wel staan en is joun naam weg.
  tenminste dat is wel vaak met andere programma's. ik hoop dat het werkt

  GR en succes

  BeantwoordenVerwijderen
 125. Anoniem6:37 p.m.

  Wie kan mij zeggen waar ik in Skype precies moet zijn om uit te loggen. Dat heb ik nog altijd niet gevonden.

  MS

  BeantwoordenVerwijderen
 126. Anoniem10:39 p.m.

  hoi

  ik wil steeds op de chat maar krijg elke keer een melding van aflevering mislukt als ik iemand een bericht stuur
  hoe kan dat eerst lukte het wel

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 127. Anoniem11:50 p.m.

  hallo,
  als ik en mijn medeskyper de webcam aan heb, kan zij een foto maken en opslaan. kan dit uitgeschakeld worden, terwijl zij en ik toch de webcam aan kunnen hebben?
  bedankt
  angel

  BeantwoordenVerwijderen
 128. Anoniem9:01 p.m.

  Hoi, ik probeer een account te maken voor skype, maar mijn emailadres wordt niet geaccepteerd, weet iemand wat ik fout doe,
  bedankt
  femke

  BeantwoordenVerwijderen
 129. christel10:24 p.m.

  Hoi, kan iemand mij helpen?als ik een videogesprek start dan zie ik de persoon wel maar zij mij niet. Nochtans mijn video staat aan. Is wel via een samsung tablet.

  BeantwoordenVerwijderen
 130. @Christel: Het lijkt erop dat de Samsung Tab geen ondersteuning heeft voor het zenden van video in Skype: http://community.skype.com/t5/Android/Still-no-video-function-on-Galaxy-Tab-with-latest-update/td-p/77708

  BeantwoordenVerwijderen
 131. hallo!
  Ik probeer te skypen met mijn moeder, maar haar geluid werkt niet, ze hoort mij niet, ze heeft iets anders ingesteld wrs, omdat we een andere versie heeft vinden we ook niet de juiste instelling. Enig idee wat ik kan doen? Zijn er standaardinstellingen die ik met haar kan doornemen?

  BeantwoordenVerwijderen
 132. Anoniem11:38 p.m.

  hoe kan het dat iedereen op mijn contactenlijst alle anderen van die lijst ook ziet

  BeantwoordenVerwijderen
 133. Frans Droge7:59 p.m.

  Hallo, ik heb in Burundi (Afrika) een account aangemaakt op een andere computer dan ik thuis heb. Nu ik weer thuis ben heb ik Skype geïnstalleerd op mijn eigen computer. Nu kan ik echter niet meer inloggen met de gegevens die ik in Burundi heb aangemaakt. HELP.

  BeantwoordenVerwijderen
 134. @Frans: heb je bij het aanmaken van het account je eigen email adres gebruikt? In dat geval kun je op deze pagina je skypenaam opvragen en het wachtwoord resetten: https://login.skype.com/account/login-form

  BeantwoordenVerwijderen
 135. Anoniem10:02 a.m.

  hallo ik heb een probleempje hopelijk kan iemand me daar mee helpen. Ik had gister een skype gesprek met 4 mensen waarvan er 2 weggingen (dacht ik) en ik en mijn beste vriendin door chatten over 1 van die twee mensen die ik nog al leuk vind. Wat blijkt dat hij het nog gewoon kan lezen. Als ik mijn geschiedenis verwijder is het dan in zijn geschiedenis ook verwijderd?
  Zo niet; wat kan ik doen om het te verwijderen?

  BeantwoordenVerwijderen
 136. mijn webcam weergeeft de beelden op z'n kop. Hoe krijg ik dit weer goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 137. Anoniem9:43 a.m.

  Sinds kort heb ik skype op mijn ipad2. Wanneer iemand mij belt voor een video-gesprek hoor ik geen belsignaal wanneer ik met een andere toepassing bezig ben. Ligt dit aan een instelling?

  BeantwoordenVerwijderen
 138. Heb je misschien per ongeluk de 'mute' knop aangezet? Dit is een schuifknop aan de zijkant van je iPad. Als je een fluorescerend oranje puntje zit, staat het geluid uitgeschakeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 139. Anoniem4:52 p.m.

  De mute knop staat aan... Ik hoor wel de beltoon als de skype pagina is geopend, maar niet bij een andere applicatie. Is dit normaal? Op mijn pc hoor ik de beltoon van skype wel bij een andere toepassing.

  BeantwoordenVerwijderen
 140. Anoniem6:50 p.m.

  Probleem ondertussen opgelost. Het zat bij de instellingen:
  berichtgeving > skype> berichtencentrum activeren.
  Toch bedankt voor de snelle reactie, Johan.

  BeantwoordenVerwijderen
 141. Anoniem4:24 p.m.

  Ik ben mijn contactpersonen kwijt na het her-installeren van Skype. Kan ik deze nog ergens terugvinden??

  BeantwoordenVerwijderen
 142. Anoniem10:03 a.m.

  Help!1 Ik heb geld overgemaakt, maar mijn beltegoed blijft staan op 0,00 Euro. Kan iemand mij vertellen hoe dit kan?

  Groetjes van Joost Langendijk

  BeantwoordenVerwijderen
 143. Anoniem6:52 p.m.

  Hoe kan ik de historie verwijderen ik wilde gesprekken weg hebben wie weet dat...

  BeantwoordenVerwijderen
 144. Anoniem9:19 a.m.

  Hallo,

  Een van mijn contactpersonen heeft mij toegevoegd in een groeps chat, zonder het mij te vragen.
  Nu blijf ik chatsessie ontvangen waar ik niet op zit te wachten, en dat terwijl ik de chatsessie verlaten heb.
  Hoe kan ik uit de chatsessie komen? Of wat moet ik doen om niet meer in een chatsessie te komen?
  Kan iemand niet een antwoord op geven?
  Alvast bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
 145. Anoniem6:34 p.m.

  Hallo,

  Ik heb binnen mijn skype een contactpersoon die mij uitnodigde uit een ver verleden per ongeluk op niet accepteren gezet..nu weet ik niet meer of ik de uitnodiging kan terughalen? ik weet de naam van de CP namelijk niet meer...please help.... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 146. Anoniem2:04 p.m.

  Hallo,

  Ik heb iemand een verzoek gestuurd op skype.
  Ik zag dat er de naam een teken van skype teken met een ? is. Na paar dagen open ik mijn skype en zie dat er een groene normale skype teken ( Ofline )
  Ik zou graag weten heeft deze persoon mij dan WEL GEACSEPTEERD?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anoniem7:01 p.m.

   dat contact person bij wie u dat zag die heeft u geaccepteerd

   Verwijderen
 147. Hallo,

  Ik heb iemand toegevoegd en w8 wanneer die persoon online komt als ik met mijn muis op zijn naam kijk zie ik Ofline Laatse activiteit 1 dag geleden. Wat betekend laats activiteit? Als ik dit zie heeft die persoon mijn verzoek geacsepteerd?

  groetjes, Yara

  BeantwoordenVerwijderen
 148. Anoniem4:10 p.m.

  hallo

  hier thuis zijn we met verschillende die skype gebruiken
  dus als je skype opstart
  staat bij skypenaam nu al zo'n 10 gebruikers
  hoe kan ik deze verwijderen of maken dat er gene meer staan
  er staan al accounten bij van personen die hier al een jaar niet meer komen

  grts rik

  BeantwoordenVerwijderen
 149. Als ik een contactpersoon verwijder uit mijn Skype lijst, verdwijn ik dan ook vanzelf uit zijn lijst?
  Of krijgt hij dan weer zo'n grijs symbooltje te zien ipv groen ofzo?

  BeantwoordenVerwijderen
 150. Hallo, ik heb een Skype dualphone en nu wil een vriend van mij die hier logeert ook af en toe een Skypegeprek voeren met mijn telefoon maar wel via zijn eigen account (hij heeft dus al een eigen Skype account maar heeft geen computer bij zich).
  Kan hij zich via de dualphone inloggen en hoe doe je dat want ik kan dit in de manual nergens terugvinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 151. Anoniem10:07 a.m.

  beste lezer,

  Moet je betalen als je met meerdere personen tegelijk wilt cammen op skype? Zo niet hoe start ik zo'n gesprek met meerdere personen.

  xxx Marwa

  BeantwoordenVerwijderen
 152. hoe komt het dat een contact persoon als "niet storen" aan gemeld staat mijn berichten niet verzonden worden? het zend icoontje blijft draaien!

  BeantwoordenVerwijderen
 153. Kan ik als ik op vakantie ben, met dezelfde skypenaam en wachtwoord van mijn laptop naar mijn desktop thuis skypen, (naar de oppas).

  BeantwoordenVerwijderen
 154. Hoe kan je een foto die je gemaakt heb tijdens een videochat van iemand terugvinden? ik heb overal gezocht maar kan het echt nergens vinden ? IEmand?????

  BeantwoordenVerwijderen
 155. Anoniem8:19 p.m.

  waarom kan ik gebelt worden door een of andere creep die ik niet ken en waarom kan hij mij vragen of ik een cam heb?!? hij staat niet in mn contacten lijst. dan moet ie me toch niet kunnen bellen en chatten?!?!?!?!? of wel?

  BeantwoordenVerwijderen
 156. Anoniem9:50 p.m.

  Hoi Johan,

  Ik heb een account aangemaakt op Skype en nodig nu iemand uit voor een video gesprek via mijn iPad maar deze breekt steeds het gesprek af?kortom,krijg geen verbinding...moet ik me nummer nog activeren of is er iets anders dat ik moet wete.

  Groet Erwin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Erwin, als je de ander wel kunt bellen wordt dit probleem waarschijnlijk veroorzaakt door een slechte internetverbinding. Dit kan aan jouw kant of aan de kant van degene die je probeert te bellen liggen.

   Probeer anders even een testgesprek met de Echo / Sound Test Service om te zien of dat wel werkt.

   Verwijderen
 157. Anoniem4:37 p.m.

  Hoe kan je zien dat een contactpersoon op skype de laatste keer online geweest is terwijl zij/hij offline is?

  BeantwoordenVerwijderen
 158. Ik heb een vraag. Ik heb de laastse skype er op staan .En nu zie ik het Pictogram niet meer om d evideo aan te zetten . Ik heb alleen video gesprek. en dat wil ik niet altijd . Maar was wel fijn dat je elkaar kon zien zonder te bellen

  BeantwoordenVerwijderen
 159. Hallo ik gebruik sinds kort Skype! Mijn vriendin is een poosje weg, we maken allebei gebruik van wifi ik heb een iPhone 4s zij heeft een samsung. We kunnen elkaar wel horen maar niet zien, kan iemand mij vertellen waar dit aan kan liggen?

  BeantwoordenVerwijderen
 160. Anoniem2:02 p.m.

  mijn vrienden kunnen mij niet horen en ik hun wel en heb alle microfoon opties geprobeerd wat moet ik nu doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 161. Anoniem1:30 p.m.

  ik heb gisteren ook skype geinstalleerd, zowel op de pc, laptop als mn telefoon, maar al mn personen blijven op "offline" staan ook al zijn ze online.
  Er kan dus niet geskyped worden....wat nu?

  BeantwoordenVerwijderen
 162. Anoniem3:44 p.m.

  Hoe kan ik een foto bij mijn opmerking plaatsen?

  BeantwoordenVerwijderen
 163. Anoniem8:54 p.m.

  Hoe zie ik wanneer iemand van mijn contactpersonen in gesprek is met iemand anders???

  BeantwoordenVerwijderen
 164. ik probeer voor school enkele bestanden te verzende maar da komt er nadat het zou moeten geupload zijn onder het bestand icoon : "aan het wachten" bij elk bestand staat dit ook als ik ze apart verzend...

  BeantwoordenVerwijderen
 165. Anoniem10:07 p.m.

  vroeger kon ik met skype over heel de wereld naar mensen op zoek gaan waar is deze functie of kan het niet meer of heb je een andere versie nodig wie kan het mijn vertellen

  BeantwoordenVerwijderen
 166. Anoniem8:57 a.m.

  Ik heb een chatvergadering geopend en wil die definitief sluiten. Maar als ik zelf de chat verlaat,voegen ze me weer toe. Ik ben de host,dus kan ik toch de chat definitief sluiten toch ? maar hoe doe ik dat ? Of blijft dat ding "forever" open staan ?

  BeantwoordenVerwijderen
 167. Anoniem1:33 p.m.

  Hallo, ik heb een vraag. Ik heb op de iPod mijn skype account altijd online staan. Hoe meldt je af op je iPod ?

  BeantwoordenVerwijderen
 168. Anoniem1:58 a.m.

  ik kan ik zorgen dat ik me me msn naam en ww niet meer in hoef te tikken dat die me msn naam en ww onthouw??

  BeantwoordenVerwijderen
 169. Anoniem2:04 a.m.

  hoe kan ik zorgen dat ik me me msn naam en ww niet meer in hoef te tikken dat die me msn naam en ww onthouw??

  BeantwoordenVerwijderen
 170. Ik weet het e-mailadres niet meer dat ik heb gebruikt om me aan te melden bij Skype en of dit nog wel bereikbaar is voor mij omdat ik van provider ben veranderd, hoe kan ik nu achter dit mailadres komen via Skype?

  BeantwoordenVerwijderen
 171. Anoniem11:45 p.m.

  MSN gaat over op Skype. Op Skype is echter te zien (vlaggetje) vanuit welk land je skypt. Dit wil ik om privacy-redenen niet. Is hier een trucje voor?

  BeantwoordenVerwijderen
 172. Anoniem5:29 p.m.

  Als ik met een contactpersoon via Skype chat, dus niet telefoneer, maar teksten intik in het onderste versie, dan gaat dat goed totdat de ander OFFLINE gaat.
  Ik kan dan een bericht (of meer dan 1) achterlaten die hij dan treft als hij weer ONLINE komt.
  Echter: dit is niet voor 100% betrouwbaar: de ene keer vindt hij mijn bericht(en) wel, de andere keer zijn ze spoorloos verdwenen, een derde keer ontvangt hij ze pas als ík weer ONLINE kom.
  Er is geen systeem in te ontdekken.
  Kan dit eraan liggen dat de een met een Iphone skypt en de andere met vaste PC?
  PS. Zou het handig zijn de datum te vermelden bij de vragen en antwoorden?

  BeantwoordenVerwijderen
 173. Anoniem10:25 a.m.

  Hoi,
  Ik ben overgegaan van msn naar skype. In mijn profiel staat dat ik maar twee contactpersonen heb, maar ik heb er veel meer. Als vrienden hun berichtjes veranderen (vertel uw vrienden wat u van plan bent), blijf ik heel vaak het oude zien op mijn scherm. Hoe kan dat? Chatten gaat met iedereen prima, dat is geen probleem.
  Groetjes, Sophie

  BeantwoordenVerwijderen
 174. Hallo, graag had ik geweten hoe je een stemmingsupdate kan verwijderen? Oude updates blijven lang zichtbaar. Zoals vb " het is maandag" als ik dat verander in iets anders dan blijft het oude er toch nog opstaan.. Iemand een idee? Thx!!

  BeantwoordenVerwijderen
 175. Anoniem10:48 a.m.

  Ik ben sinds een paar weken overgaan van Messenger naar Skype. Alles werkt goed behalve als ik me afmeld bij Skype zien mijn vrienden me nog steeds aangemeld staan. Hoe kan ik dat aanpassen, want het is heel vervelend als mijn vrienden denken dat ik op Skype ben en geen antwoord geef

  BeantwoordenVerwijderen
 176. Anoniem11:06 a.m.

  hoe kan ik contactpersonen blokkeren op skype

  BeantwoordenVerwijderen
 177. Anoniem11:17 a.m.

  nogmaals, de vraag hoe ik contactpersonen kan blokkeren en deblokkeren, ik ga naar contactpersonen geavanceerd, klik een naam aan van een persoon die ik wil blokkeren of deblokkeren, maar vakje om te deblokkeren licht niet op, wat moet ik nog meer doen om dit wel te laten werken

  BeantwoordenVerwijderen
 178. Anoniem12:43 p.m.

  ik heb perongelukiemand in een groepsgesprek gedaan. kan iemand me zeggen hoe ik die kan verwijderernuit de groep?

  BeantwoordenVerwijderen
 179. Anoniem11:49 p.m.

  een vraagje, als ik een chat bericht verstuur naar iemnad die offline is.Komt het berichtje dan aan als degen weer online gaat. Net zoals bij MSN. Zo ja hoe doe ik dat? Want de berichtjes komen niet aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 180. Anoniem10:08 a.m.

  ik heb een verkeerde betaling naar skype gedaan maar om het terrug te draaien,moet ik met skype persoonlijk contact opnenem. er staat nergen een email adres op met skype te mailen. weet iemand hoe je dit oplost,anders ben ik mijn geld kwijt

  BeantwoordenVerwijderen
 181. Anoniem6:39 p.m.

  als ik skype afsluit en later weer aanmeld dan komt mijn skypenaam automatisch weer in beeld en er zitten meer op mijn pc dus wil graag dat mijn skypenaam niet opgeslagen word maar dat ik hem steeds weer opnieuw moet invullen hoe krijg ik dat voor elkaar ?

  BeantwoordenVerwijderen
 182. Anoniem6:06 p.m.

  Ik vind het lastig dat als er in huis op 2 pc's skype open staan dat iemand beneden kan mee lezen wat er boven geschreven wordt. Is daar wat aan te doen?

  Ams ik met msn op PC1 was aangemeld en op PC2 ook msn opende met het zelfde account dan werd pc1 afgesloten?

  BeantwoordenVerwijderen
 183. Ik had ruzie met mijn vriendin en dit leidde tot ons uiteenvallen, ik deed er alles aan om contact met haar op te nemen en haar te laten zien hoe erg het me speet, maar ze weigerde terug te komen. Ik was verdrietig en bleef een eenzaam leven leiden, onze breuk raakte mij en ik kon niet meer van elkaar houden, dus vertelde ik mijn vriend alles wat er gebeurde en we zochten samen naar een oplossing op internet en we zagen verschillende getuigenissen van mensen die waardeerden en bedankten Lord Bubuza omdat hij hen hielp hun geliefden terug te krijgen, dus nam ik contact op met Lord Bubuza voor hulp en vertelde hem mijn probleem. Ik deed precies wat Lord Bubuza me vertelde en tot mijn grote verbazing belde mijn vriendin me om haar te vergeven en haar terug te nemen. Het was voor mij een droom, dus terwijl ik bij mijn vriendin in huis zat, kwam ze binnen, viel huilend op haar knieën en smeekte me haar te vergeven en sindsdien leven we gelukkig zonder ruzie of ruzie. Ik heb mezelf beloofd dat ik de wereld zal laten weten over heer Bubuza en hoe krachtig en snel hij is in het helpen van mensen. Heeft u problemen? Neem contact op met Lord Bubuza via whatsapp: +1505569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 184. Hallo kijkers online, ik ben Alfonso Vázquez en ik ben hier om mijn getuigenis te geven over hoe ik werd geholpen om mijn vrouw terug te krijgen. Ik was een cheat en mijn vrouw betrapte me verschillende keren. Ik probeerde mezelf te repareren en elke keer belandde ik keer op keer vals spelen. Ik denk dat ik niet besefte wat ze voor me betekende totdat ze me met rust had gelaten. Ik begon een manier te vinden om haar terug te krijgen, maar niets leek perfect te werken totdat ik een artikel tegenkwam over Heer Zakuza die wereldwijd veel mensen hielp om hun relaties terug te krijgen. Ik nam contact met hem op via zijn WhatsApp-nummer via + 1 740-573-9483 en hij verzekerde me dat mijn vrouw binnen 48 uur bij mij terug zou komen met zijn krachtige magie en ik betaalde 410 euro voor de materialen die nodig waren voor het werk. Verrassend genoeg kwam mijn vrouw na 2 dagen terug naar huis en zei dat ze nog steeds van me houdt en ik heb gezworen haar nooit meer te bedriegen. Allemaal dankzij Lord Zakuza. WhatsApp hem via + 1 740-573-9483 of e-mail hem via: lordzakuza7@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 185. Anoniem3:00 a.m.

  Mijn naam is Jana uit Engeland. Ik moet u en uw spreuken respecteren om dit getuigenis aan iedereen bekend te maken. Ik ging naar andere spreukschrijvers zonder de resultaten te zien, het enige wat ze wilden was mijn geld. Ik wou dat ik je eerder was komen opzoeken, ik heb zoveel mogelijk van je geprofiteerd. Mijn ex-man verdween een jaar lang, ik ging overal heen en zocht andere goochelaars, maar er waren geen resultaten totdat mijn vriend me aan Dr. Pellar voorstelde. Na een liefdesbetovering kreeg ik eindelijk een telefoontje van hem in minder dan 48 uur. Zijn spreuken werkten wonderen, en mijn man was weer vol liefde. Het was als een wonder! Plots kwam hij terug met bloemen en zei dat ik het hem moest geven. Ik was echt stomverbaasd en geschokt toen mijn man op zijn knieën ging om vergeving te vragen en ik het accepteerde. Ik heb echt geen woorden en gelukkig, jij bent God die naar mij en mijn hele familie is gezonden. En ik ben weer een gelukkige vrouw. Heel erg bedankt Dr. Pellar. Voor iedereen die op zoek is naar een echte launcher, neem dan contact op met Dr. Pellar via e-mail op drpellar@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 186. Ik wil heer Bubuza bedanken voor het herstel van mijn huwelijk, mijn vrouw heeft een echtscheiding aangevraagd en het baarde me zoveel zorgen en ik kon niet anders dan dagelijks huilen. Ik smeekte mijn vrouw om de scheiding te annuleren, maar ze zei dat ze een besluit had genomen, dus ging ik naar mijn en zijn vriend vertelde me hoe Lord Bubuza zijn huwelijk herstelde met zijn spreuk, dus nam ik onmiddellijk contact op met Lord Bubuza via WhatsApp: +1 505 569 0396. Ik vertelde hem mijn probleem en zijn antwoord, ik deed wat Lord Bubuza had opgedragen en ik ben erg blij dat de scheiding is geannuleerd en dat we een gelukkig leven leiden. Lord Bubuza is een god op aarde die problemen oplost met zijn spreuk. Hij heeft echt een glimlach op mijn gezicht toveren met zijn spreuk. Heb je hulp nodig?? Neem contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail:: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen