20 januari 2006

IP Thinking VoIP phone met Windows Mobile 2003 SE

De IP Thinking VoIP phone is een uniek apparaat. Het is een bijzonder vormgegeven Skype telefoon die draait op Windows Mobile 2003 Second Edition. Hoewel de handset draadloos via Bluetooth werkt, is het basisstation verre van mobiel. Wat wel handig is, is dat je op deze manier op een gewone telefoon de tools kan installeren die je ook op je Pocket PC gebruikt.

IP Thinking VoIP phone met Windows Mobile 2003

Deze VoIP telefoon van IP Thinking draait Skype vanaf het Windows Mobile platform. De software van het toestel is dus hetzelfde als waar veel Pocket PC's op draaien en kan als zodanig dus ook veel software draaien van het Windows Mobile platform.

Op dit moment worden er tools ontwikkeld voor de telefoon zodat deze met VoIP en PSTN kan werken. Denk hierbij aan Skype-to-PSTN bridging/conference mogelijkheden. Het toestel draait op een 520MHz Intel PXA272 processor en beschikt tevens over Bluetooth. Het scherm is een 3.5 inch TFT LCD scherm met een resolutie van 240x320 (QVGA). Het geheugen is 64MB RAM en 64MB ROM. Natuurlijk is het toestel, omdat het Windows draait, ook te gebruiken als MP3 speler.

De productfoto's die zijn vrijgegeven zien er overigens niet erg 'echt' uit. Het lijkt erop dat deze telefoon nog in de ontwerpfase verkeert en voorlopig nog niet in de winkels te koop zal zijn.

Via het VoIP & Gadgets Blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten