5 januari 2006

Netgear WiFi telefoon voor Skype werkt zonder pc

Netgear Skype WiFi telefoonVandaag is meer informatie vrijgegeven over de gisteren door Netgear aangekondigde Skype WiFi telefoon.

Deze Skype telefoon is het allereerste model waar de Skype software in is geïntegreerd. Dit betekent dat het niet meer nodig is om een computer met Skype aan te hebben staan, een WiFi router volstaat.

Dit is absoluut fantastisch nieuws, en tegelijkertijd was het ook wel hoog tijd voor een dergelijk apparaat. Het is nu eindelijk mogelijk om overal waar WiFi-dekking is via Skype te bellen!

Voor generieke VoIP providers zijn dergelijke WiFi telefoons overigens al beschikbaar.

Helaas is niet bekend gemaakt wanneer deze schitterende telefoon beschikbaar komt.

Via Engadget

3 opmerkingen:

 1. Anoniem5:13 p.m.

  Het is nu eindelijk mogelijk om waar je ook bent via Skype te bellen!


  [correctiemodus] Het is nu eindelijk mogelijk om overal waar wifi-dekking is via Skype te bellen! [/correctiemodus]

  Dat terzijde - bij mij thuis zou dat dus gewoon een regelrechte vervanger kunnen zijn van mijn huistelefoon. Maar ik wacht nog even op de hybride vorm, eentje waar ik met mijn huidig telefoonnummer bereikbaar ben via Skype, en met mijn huidig telefoonnummer ook kan bellen. Voorlopig zit ik nog niet te wachten op weer een nieuw nummer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de reactie, ik heb het artikel aangepast :)

  Ik denk overigens niet dat er dat er hybride WiFi Skype telefoons op de markt zullen komen aangezien dit zou betekenen dat de WiFi router een verbinding met de telefoonlijn zou moeten hebben. Voorzover ik weet bestaat dit type router nog niet.

  Het is overigens wel mogelijk om een normale op dect gebaseerde draadloze (niet-WiFi) telefoon aan te schaffen. De DUALphone is hier het meest bekende voorbeeld van.
  Nadeel van dit type telefoons is dat je computer altijd aan moet staan wanneer je via Skype wilt bellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem12:27 p.m.

  Toch wel namelijk de FRITZ!Box Fon WLAN, zelfs ISDN is mogelijk.

  BeantwoordenVerwijderen